SEGRE

Mercedes Benz EQV, primer monovolum prèmium elèctric

Amb capacitat fins a 8 places, té una funció de càrrega ràpida del 10 al 80% en només 45 minuts.

Mercedes Benz EQV, primer monovolum prèmium elèctric

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El prototip Mercedes Benz-Concept EQV ja és una realitat comercial. Irromp al mercat la versió de sèrie, que combina la mobilitat lliure d’emissions amb una gran funcionalitat, dinamisme i un elegant disseny. D’aquesta manera, s’erigeix en el primer monovolum prèmium.

Ofereix una autonomia de 405 quilòmetres i una funció de càrrega ràpida del 10 al 80% de la seua capacitat en 45 minuts. A més, gràcies a permetre diverses configuracions de seients de sis a vuit places, així com dos longituds de carrosseria, garanteix el màxim confort.

El motor elèctric disposa d’una potència màxima de 204 CV. Aquest, combinat amb la transmissió eATS, el sistema de refrigeració i els components de la gestió electrònica, constitueix una unitat realment compacta. Proporciona energia una bateria de ions de liti de 90 kWh, situada sota el vehicle, la qual cosa té un efecte positiu en el comportament dinàmic de l’EQV, alhora que redunda en l’habitabilitat, igual que a la Classe V.

La tecnologia EQ es tradueix en funcions que abracen des de la navegació adaptada fins a la infraestructura de càrrega. A través de Mercedes Me Charge, el client accedeix a la xarxa de càrrega més gran del món amb més de 300.000 punts i a través d’operadors d’estacions de càrrega públiques a Europa.

Mercedes Me Charge també permet l’accés a les estacions de càrrega ràpida de la xarxa paneuropea Ionity, que el 2020 haurà instal·lat unes 400 estacions. Per la seua part, el Wallbox d’11 kW permet carregar més ràpid que en un endoll domèstic. La càrrega amb corrent continu DC amb els sistemes de càrrega combinada CSS és encara més ràpida.

La fabricació en sèrie de l’EQV s’integrarà a la producció de la planta de Mercedes Benz a Vitòria, on també es fabriquen el Classe V i la furgoneta Vito. D’aquesta manera, flexibilitza la producció.

Recuperació intel·ligent. L’EQV també carrega les bateries quan està en moviment. Tant pot activar-lo el conductor com optar per la posició automàtica D Auto. L’assistent Eco ajuda el pilot a aconseguir la millor eficiència.

Disseny. Un element comú dels EQ és el disseny avantguardista. Reixeta del radiador de plafó negre, perfil net i unes llantes de 18 polzades transmeten dinamisme. Una actitud que es transmet a l’interior, en l’entapissament i plafons de portes.

tracking