SEGRE
Comunisme o llibertat

Comunisme o llibertatSEGRE

Creat:

Actualitzat:

El resultat de les eleccions a la Comunitat de Madrid no han estat cap sorpresa per a mi. El nivell de crispació i enfrontament que es viu en el nostre país va creixent dia a dia.

Al principi es volia fer creure que això només era un tema de la Catalunya del “procés” i que a la resta tot anava com una seda. No volien veure que l’ou de la serp del neofeixisme s’anava fent gran i que acabaria afectant a tothom.

Ara, després d’una campanya de les més brutes que s’han viscut darrerament, el PP de Díaz Ayuso arrasa, Vox millora resultats i les esquerres –totes sumades– no arriben ni a superar el PP. Cs, el partit que aquí a Catalunya va tenir els millors resultats quan més radical era, però que a molts llocs d’Espanya el veien com a un partit moderat, ha perdut tots els seus 26 diputats anteriors.

El caràcter centrista i de moderació que ha volgut vendre Cs a Madrid durant la campanya, no ha interessat a ningú. Com molt bé va intuir Díaz Ayuso, a Espanya ha arribat el moment de decidir entre “comunismo o libertad”.

No hi ha lloc a les mitges tintes, i així s’ha corroborat electoralment. Amb un eslògan tan simple ha mobilitzat la gent i en unes eleccions en què han anat a votar més que mai, ha aconseguit uns resultats magnífics.

L’alcalde de Madrid, també del PP, ho rubricava així per si algú tenia dubtes: “Podemos ser fascistas, pero gobernamos bien.” I cal entendre ben bé que en aquest concepte de “comunisme” de què parla Ayuso, no només hi ha els tradicionals comunistes, sinó que sota aquesta idea s’inclou qualsevol persona d’esquerres, alternativa, independentista, abertzale o que tingui qualsevol dubte sobre la unitat d’Espanya. Una part del discurs d’Ayuso després de guanyar les eleccions va ser d’un to supremacista i identitari madrileny, impensable fa uns anys.

Unes paraules que si les arriba a pronunciar Quim Torra a Catalunya, ja estaria imputat per la fiscalia. Però fins i tot el concepte llibertat, pronunciat per Ayuso a Madrid o per un independentista a Catalunya, té un gust molt diferent.

Aquestes eleccions de Madrid han estat un gran pas més en aquest distanciament cada vegada més insalvable entre Catalunya i l’Espanya liderada per Madrid. .

tracking