SEGRE
Lideratge 4.0, el del nou món

Lideratge 4.0, el del nou mónSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Lideratge 4.0 significa involucrar els teus empleats, les seues habilitats individuals, les seues motivacions i idees. Una cultura oberta, transparent i innovadora és la base per a una gran agilitat, una ràpida adaptació al mercat i l’ADN dins de la teua empresa. Així doncs, el líder 4.0 és també un líder digital, capaç de crear equips, mantenir-los endollats i motivats i impulsar una cultura d’innovació, tolerància al risc i millora contínua.Les habilitats comunes, com delegar tasques, inspirar la gent i tenir una bona comunicació, característiques de la gestió tradicional, continuen sent necessàries, però un líder 4.0 necessita adoptar mètodes que promoguin un entorn en el qual cada col·laborador pugui desenvolupar-se.

Per fer-ho, ha de tenir intel·ligència emocional, sentit crític, flexibilitat i, sobretot, resiliència.Aquest conjunt d’habilitats és essencial per alinear la transformació digital amb l’avaluació dels col·laboradors, que representen el principal capital d’una organització; al cap i a la fi, està formada per persones, processos i productes o serveis. I tot ha de funcionar de forma orgànica i fluida, sent el factor humà el principal responsable de l’èxit.Un líder 4.0 ha d’actuar per mantenir una bona relació entre els membres del seu equip i, per aconseguir-ho, ha de saber tractar amb els diferents perfils de persones. També és necessari fomentar un entorn en el qual aquesta diversitat es practiqui com un element diferenciador, que afegeixi punts de vista i habilitats o competències diferents de l’equip en el seu conjunt.En el lideratge 4.0, per aconseguir resultats, cal deixar clar a tots els membres de l’equip quins són els objectius estratègics de l’organització i quines són les metes de l’àrea i de cada membre de l’equip.

Aquest procés ajudarà a crear una relació de confiança entre els que dirigeixen i els dirigits, ja que tots estaran alineats i seran conscients de la seua importància.A més, oferir feedbacks constants del rendiment de cada persona contribueix al fet que el líder 4.0 millori les seues habilitats i mantingui l’equip motivat en la recerca d’objectius i metes. És important que aquest diàleg sigui franc i que els líders també estiguin oberts a rebre feedbacks d’una forma natural i positiva per catalitzar la innovació.Els nous líders han d’estar al corrent de les innovacions que sorgeixen al mercat i que poden augmentar la productivitat del seu equip, a més de fer que siguin més intel·ligents els processos de l’àrea. Al fer-ho, el líder motivarà els membres de l’equip perquè busquin noves tècniques necessàries per optimitzar la seua feina i generar millors resultats.Tenint en compte que el factor humà és el principal responsable de l’èxit d’una empresa, és essencial estimular el desenvolupament de les persones.

Per aconseguir-ho, un líder ha de promoure accions, com entrenaments, conferències, cursos, workshops i roadmaps, així com fomentar la recerca de l’autoconeixement.En aquest sentit, cada col·laborador ha de conèixer els seus propis punts forts i febles, i el líder pot contribuir a potenciar encara més les habilitats i competències a través d’un pla de desenvolupament individual, que contribueixi a l’evolució en les activitats i en la carrera.Les relacions de treball solen anar bé quan cadascú té present la seua importància per al creixement de l’organització i es manté motivat i endollat, èxits tots aquests fonamentals per a un líder 4.0.Estàs endollat per a aquest repte i portar la teua organització al màxim en innovació?.

tracking