SEGRE

POLíTICA

Puigdemont, Junqueras i Forcadell complimenten Llach abans de l'inici del ple

El cantautor i diputat de Junts pel Sí advertia en conferències que els funcionaris que no acatin la principal llei de desconnexió de Catalunya "patiran" i seran "sancionats"

Puigdemont, Junqueras i Forcadell complimenten Llach abans de l’inici del ple

Puigdemont, Junqueras i Forcadell complimenten Llach abans de l’inici del pleEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, així com consellers i diputats de Junts pel Sí (JxSí) han complimentat Lluís Llach just abans de l’inici del ple parlamentari després de la polèmica d’ahir.

El cantautor i diputat de JxSí al Parlament va veure com s’obria ahir un nou front per unes afirmacions que va fer en diverses xarrades organitzades recentment per les entitats sobiranistes, en les que advertia que els funcionaris que no acatin la principal llei de desconnexió de Catalunya "patiran" i seran "sancionats".

Minuts abans de l’inici del ple, Llach ha arribat a l’hemicicle, on immediatament ha rebut mostres d’afecte per part de Junqueras i d’altres consellers, com Raül Romeva, Josep Rull o Antoni Comín.

Forcadell ha baixat de la tribuna on se situen els membres de la Mesa del Parlament per abraçar a Llach, i cap a ell també s’ha dirigit Puigdemont quan ha irromput al saló de plens, en una mostra de suport i afecte després de l’enrenou polític d’ahir.

La portaveu del Govern, Neus Munté, va afirmar ahir que els funcionaris "estan obligats a complir les lleis vigents en cada moment" i, encara que va evitar subscriure les "sancions" de què parlava Llach, tampoc no el va desautoritzar.

A les deu del matí, Forcadell ha donat inici a la sessió plenària recordant i condemnant la mort "per violència masclista" d’una dona el passat 21 d’abril, "tercera víctima mortal" per aquesta causa en el que va d’any a Catalunya.

tracking