SEGRE

Puigdemont preveu demanar garanties perquè pugui fer campanya a Catalunya

Considera que "el normal" és que el seu Govern "continuï" després del 21D, amb Oriol Junqueras com a vicepresident

Un moment de l'entrevista a Carles Puigdemont al programa 'Els matins' de TV3.

Puigdemont preveu demanar garanties perquè pugui fer campanya a CatalunyaTV3

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president cessat Carles Puigdemont ha afirmat aquest dijous que preveu demanar a la Junta Electoral que garanteixi les condicions perquè pugui fer campanya a Catalunya i ha assenyalat que és "trampa" que altres candidatures tinguin, al seu judici, millors condicions per comptar amb tots els seus candidats.

En una entrevista a TV3 des de Brussel·les, Puigdemont ha afirmat que pretén demanar "a la Junta Electoral que garanteixi les condicions per les quals jo pugui fer campanya amb normalitat, sense ser impedit, a la nostra casa (Catalunya), que és on hauria de ser." Malgrat que li "encantaria" poder tornar ja a Catalunya per fer campanya, ha assenyalat que no vol "ometre el deure" amb la citació de la justícia belga per al pròxims dilluns, hores abans que arrenqui la campanya electoral, per valorar la petició d’extradició a Espanya.

Així mateix, el cap de cartell de Junts per Catalunya (JxCat) ha considerat que "el normal" és que el seu Govern "continuï" després del 21D, amb Oriol Junqueras -candidat d’ERC- com a vicepresident: "El Govern legítim no hauria de ser restituït perquè no hauria d’haver estat cessat, sinó que ha de continuar".

Aquestes declaracions arriben després de conèixer-se l’argumentari intern de JxCat, en el qual assenyala que les eleccions del 21D són per "restituir" Carles Puigdemont com a president i avisa que "impulsar qualsevol altre candidat és legitimar l’article 155 i l’atac a la democràcia". Malgrat assenyalar que el "normal" seria restituir l’anterior Govern, Puigdemont, sobre el qual pesa una ordre europea d’arrest per diversos delictes, també ha admès que tot "dependrà de les circumstàncies i del resultat" dels comicis.

Ha incidit que JxCat està estudiant plantejar davant de la Junta Electoral que no estan en igualtat de condicions que altres candidatures per tenir candidats a la presó o a Bèlgica. "Una part important de les opcions electorals no tenen les mateixes condicions que la resta i això és jugar amb trampa i amb l’àrbitre a favor", ha assenyalat, mentre ha criticat l’"excessiva" presència d’agents de la Policia Nacional o la Guàrdia Civil a Catalunya "vigilant que ens portem bé i que votem bé".

Quant als exconsellers empresonats, que han estat citats demà al Tribunal Suprem per revisar la seua situació, Puigdemont ha afirmat que "no haurien d’haver entrat a la presó". Sobre l’acatament de l’aplicació del 155 que al·leguen els exconsellers, amb diversos matisos, per obtenir la llibertat, Puigdemont ha indicat que "el que hagi de fer la gent injustament a la presó està ben fet".

Quant al debat de la sobirania entre bilateralitat i unilateralitat ha remarcat que el Govern va aplicar el 155 "des de l’"absoluta unilateralitat", pel que JxCat "no pot excloure res".

L’entrevista a Carles Puigdemont A tv3

tracking