SEGRE

ESNOTICIA

“Junqueras hauria de dimitir per cometre delictes greus”

Rafael Hernando censura que el bloc independentista es presentés a les eleccions || El PP manté la pressió a Ciutadans

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando.

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del Partit Popular al Congrés, Rafael Hernando, ha afirmat que el cap de llista d’ERC, Oriol Junqueras, “hauria de dimitir” ja que és un “polític pres” que ha comès “delictes gravíssims”. “Hauria de dimitir i tant ell com Carles Puigdemont no haurien d’haver-se presentat mai a unes eleccions sent presumptes delinqüents”, ha assegurat Hernando, que ha declinat pronunciar-se sobre la possibilitat que Junqueras sortís de la presó abans de la sentència del Tribunal Suprem.

Després d’intervenir a la Interparlamentària del Partit Popular, el portaveu de la formació va assegurar no “tenir res a dir” sobre el futur processal del líder d’Esquerra i va remetre una vegada més el pronunciament dels òrgans judicials competents. “Ha comès delictes molt greus i no és un pres polític sinó un polític pres que ha comès delictes gravíssims”, va insistir.

D’altra banda, Hernando també va demanar a Ciutadans que “no frustri les expectatives” dels catalans que van votar la formació el passat dia 21 de desembre, que “reconeguin que han guanyat” i que “no tirin la tovallola”, sinó que han d’assumir “la seua responsabilitat” per obrir una “nova etapa” a Catalunya.

Arrimadas: “És igual de dolent que governi Puigdemont o Junqueras”? La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, va afirmar ahir que per “recuperar el seny” a Catalunya és “igual de dolent que governi Puigdemont que Junqueras”, i va admetre que serà “molt difícil” que pugui ser investida com a presidenta de la Generalitat. En declaracions a la Cadena SER, Arrimadas va reconèixer que és “molt difícil” que pugui ser investida presidenta de la Generalitat tenint en compte la majoria independentista després de les eleccions del 21-D, tot i que va assenyalar que hi ha càrrecs electes a Brussel·les que podrien deixar en minoria els sobiranistes al Parlament si no tornen. En aquest context, Arrimadas va criticar de nou PP i PSOE per no haver canviat la llei electoral: “Si tinguéssim una llei electoral justa estaríem pensant en com governar nosaltres perquè hem guanyat en vots”, va concloure.

tracking