SEGRE

Rivera reclama a Rajoy que rectifiqui i ampliï l'aplicació del 155

Rivera reclama a Rajoy que rectifiqui i ampliï l'aplicació del 155

Rivera reclama a Rajoy que rectifiqui i ampliï l'aplicació del 155EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha reclamat avui el president del Govern, Mariano Rajoy, que "rectifiqui" i plantegi estendre l’aplicació de l’article 155 a Catalunya més enllà de la formació d’un nou Govern, perquè el PNB no pot continuar "marcant l’agenda política nacional".

En declaracions durant un esmorzar informatiu amb el president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, Rivera s’ha referit d’aquesta manera a la situació a Catalunya, en el moment en què se celebra el ple d’investidura del candidat de JxCAT, Quim Torra, i al possible suport del PNB als pressupostos estatals si deixa d’aplicar-se el 155.

Rivera ha criticat la intenció de Torra de crear una república catalana "per segona vegada consecutiva" pel que ha considerat que "això no pot seguir així" i ha instat a Rajoy a "asseure’s a la taula" i dialogar amb els partits per veure com "estendre" l’aplicació del 155 a Catalunya.

"Rajoy té que rectificar, no pot ser que el PNB estigui marcant l’agenda política nacional", ha insistit Rivera, que ha dit el president que "Espanya és molt més important que el futur polític de ningú" i l’agenda no la poden marcar els nacionalistes.

El president de Ciudadanos ha considerat que en cal parlar més d’Espanya i menys dels partits i no entrar "en la batalla partidista".

Sobre els resultats del sondeig de Metroscopia per al diari El País, en el qual Cs consolida la seua primera posició amb un 29,1%, Rivera ha assenyalat que mostra una "tendència clara" d’"opció de victòria" del seu partit, però ha instat a ser "prudents" i continuar treballant per consolidar aquest resultat en les urnes.

tracking