SEGRE

ESNOTICIA

Llarena reclama a Alemanya que no cometi el mateix "error" que Bèlgica

La Fiscalia demana al jutge que dicti una nova euroordre contra Comín, Puig i Serret || Puigdemont busca la revocació de la seua ordre de detenció per la decisió belga

Puigdemont es va reunir amb una plataforma d’eurodiputats.

Puigdemont es va reunir amb una plataforma d’eurodiputats.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va informar ahir per carta el fiscal del tribunal alemany que ha de resoldre l’entrega de Carles Puigdemont que l’ordre de detenció europea cursada contra ell reuneix tots els requisits formals i no han de caure en el mateix “error” que Bèlgica.

El magistrat que s’encarrega del sumari obert pel procés en l’alt tribunal ha actuat així per evitar l’“error d’interpretació” que, segons el seu parer, van cometre dimecres les autoritats belgues a l’assenyalar defectes de forma en l’ordre europea de detenció cursada des del Suprem contra els exconsellers Toni Comín, Lluís Puig i la lleidatana Meritxell Serret.

Llarena afirma a Alemanya que l’euroordre contra Puigdemont compleix els requisits legals

Els belgues van considerar que l’ordre europea de detenció ha de basar-se en una ordre de detenció nacional o un document amb valor executiu similar, diu Llarena a la seua carta.

Per la seua part, la Fiscalia va sol·licitar a Llarena que dicti noves ordres de detenció europea dirigides a Bèlgica contra els exconsellers l’entrega dels quals a Espanya ha estat rebutjada per defectes de forma.

Mentrestant, la defensa alemanya de Puigdemont pretén que es revoqui l’ordre de detenció contra el seu defensat, basada en la decisió de la Justícia belga.

El lletrat Wolfgang Schomburg, defensor a Alemanya de Puigdemont, ha presentat un recurs davant de l’Audiència Territorial de Schleswig Holstein perquè es revoqui l’ordre de detenció contra el seu defensat, va explicar una portaveu d’aquest tribunal. L’advocat ha adjuntat al seu escrit una còpia de la decisió de la justícia belga sobre aquests tres implicats, va dir aquesta font, preguntada sobre si el rebuig belga d’extradir altres acusats de l’independentisme català podia tenir impacte a Alemanya. Correspon a l’Audiència de Schleswig Holstein –el land alemany on va ser detingut Puigdemont el 25 de març– decidir sobre la petició d’extradició Espanya del líder de JxCat.

Respecte a la fuga, l’alt tribunal valora per mantenir a la presó els recurrents, que alguns dels seus companys en el procés han escapat amb èxit de la Justícia espanyola, que està tenint dificultats perquè altres països de la Unió Europea els entreguin a Espanya.

El TS rebutja excarcerar Rull, Turull, Forcadell, Romeva i Bassa

La Sala Penal del Tribunal Suprem ha confirmat la presó preventiva per a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i per als exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Dolors Bassa, per risc de reiteració delictiva i de fuga. En una interlocutòria divulgada ahir, l’alt tribunal confirma que existeix risc de reiteració delictiva i de fuga, per la qual cosa és correcta la imposició de la presó preventiva contra els polítics citats adoptada pel jutge del cas obert pel procés al Suprem, Pablo Llarena.

tracking