SEGRE

exèrcit

Dupliquen el pressupost per celebrar el Dia de les Forces Armades

Tindrà lloc dissabte vinent a Logronyo

Dupliquen el pressupost per celebrar el Dia de les Forces Armades

Dupliquen el pressupost per celebrar el Dia de les Forces ArmadesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acte central del Día de les Forces Armades, que se celebrarà dissabte vinent a Logronyo presidit pels Reis, compta amb un pressupost de 733.796 euros, davant els 366.000 que va costar l’any passat a Guadalajara.

Amb un record a l’infant de marina Antonio Carrero, mort a Mali divendres passat, el cap d’estat Major de la Defensa (JEMAD), general Fernando Alejandre, ha presentat els actes del Día de les Forces Armades, que aquest any repetirà la tradicional fórmula de l’homenatge a la bandera i als morts en acte de servei, així com les desfilades aèries, amb més de 124 aeronaus; i terrestres, amb 147 vehicles, en els quals participaran 2.678 militars.

El rei, acompanyat per la Reina Letícia, presidirà l’acte central, que se celebrarà pels carrers del centre de la capital riojana, amb un recorregut d’1.100 metres i que culminarà amb una recepció oficial en l’ajuntament.

Felipe presidirà per quarta vegada com a rei l’acte central, que comptarà també amb la presència de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, així com dels màxims caps dels exèrcits.

Començarà a les 12 hores i consistirà en un homenatge a la bandera, que aquest any compleix el seu 175 aniversari, un homenatge als que van donar la seua vida per Espanya i la desfilada.

S’ha planificat que deu militars distingits amb la Creu del Mèrit Militar amb distintiu roig, la màxima condecoració per actes de servei, acompanyin el rei en el moment de dipositar una corona de llorer en l’homenatge als morts.

L’acte central, sense incloure activitats complementàries, costarà 733.796 euros, han informat el JEMAD i el general de Brigada, de l’Estat Major de la Defensa, Juan Díaz, que han recordat que l’any passat, a Guadalajara, aquesta xifra va ascendir a uns 366.000 euros.

Han atribuït l’augment als costos respecte a l’any passat a què Logronyo està més lluny de Madrid que Guadalajara i per tant el cost dels trasllats de materials i personal participant és superior.

Segons el JEMAD, "no estem gastant. Estem invertint en instrucció", en assenyalar que la desfilada també suposa beneficis per a les Forces Armades, perquè "és bo que els pilots volin i els soldats practiquin els comandaments dels carros de combat i els blindats".

Com és tradició, la patrulla Águila obrirà la desfilada aèria, en la qual volaran des de caces de combat fins helicòpters de diverses unitats dels tres exèrcits i de la Guàrdia Civil.

Quant a la desfilada terrestre, està previst que 147 vehicles, entre ells carros de combat Leopard i blindats Pizarro, recorrin els 1.100 metres de l’itinerari establert.

Com a novetat, la gendarmeria francesa desfilarà al costat de la Guàrdia Civil.

Per la seua part, l’alcaldessa de Logronyo, Concepción Gamarra, ha agraït l’elecció de la seua ciutat per a la celebració d’aquest esdeveniment i ha dit que Logronyo és "una ciutat acollidora, oberta i que comparteix els valors de les Forces Armades de llibertat, defensa i unitat d’Espanya".

tracking