SEGRE

Aragonès: "El diàleg serà fructífer si es pot parlar d'autodeterminació"

Assegura que la Generalitat "no renunciarà a les seues conviccions"

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès.

Aragonès: "El diàleg serà fructífer si es pot parlar d'autodeterminació"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dilluns que el diàleg amb el Govern estatal "serà fructífer si es pot parlar del dret a l’autodeterminació", per la qual cosa ha demanat a l’Executiu que no posi "condicions d’entrada" per entaular l’esmentat diàleg.

En una compareixença al Parlament per exposar quines serà les seues prioritats polítiques i econòmiques en aquesta legislatura, el número dos del Govern ha volgut deixar clara la seua disposició a l’entesa amb el Govern espanyol, però alhora ha remarcat que els catalans seran "el que la majoria d’ells vulguin ser".

Aragonès ha fet aquestes reflexions en un context polític marcat a Catalunya per l’entrevista que han de mantenir el president del Govern, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, el proper 9 de juliol. El vicepresident del Govern ha assegurat que igual com el govern català "no renunciarà a les seues conviccions, tampoc no exigim a l’altra part que renunciï".

"No val esgrimir les lleis per limitar el debat polític. Les lleis no són immutables", ha assegurat Aragonès, que a l’inici de la seua intervenció ha acusat a l’Estat d’intentar "criminalitzar" el moviment independentista i ha denunciat la situació dels "presos polítics" catalans.

tracking