SEGRE

UE REGNE UNIT

May contempla "diverses propostes" per renegociar la salvaguarda irlandesa

Manifestant contrari al Brexit, ahir, a les portes de Westminster.

Manifestant contrari al Brexit, ahir, a les portes de Westminster.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, la conservadora Theresa May, va assegurar ahir que contempla “diverses propostes” per intentar substituir la controvertida salvaguarda irlandesa de l’acord del Brexit, malgrat que Brussel·les va insistir que no renegociarà el tractat. May es va reunir amb el líder de l’oposició, el laborista Jeremy Corbyn, i preveu mantenir trobades amb diputats de diverses forces en els pròxims dies per explorar possibles rutes que facilitin l’aprovació al Parlament d’un acord de sortida de la Unió Europea (UE) abans de la data límit del 29 de març.

Pressionada per l’oposició perquè detalli quins “arranjaments alternatius” a la salvaguarda preveu proposar a la UE, la cap de Govern es va referir a un “mecanisme de sortida unilateral” per al Regne Unit o bé una “limitació temporal” a la clàusula, i les dos opcions han estat descartades per Brussel·les fins ara. El president del Consell Europeu, Donald Tusk, va reiterar que l’Acord de Retirada “no està obert a la renegociació” i va dir no saber “què vol el Regne Unit”, després de reunir-se amb Theresa May.

En aquesta línia, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va advertir el Parlament britànic que el seu vot demanant renegociar l’acord “no canvia” les coses.

tracking