SEGRE

El Parlament Europeu autoritza la conferència de Vox sobre Catalunya prevista per a dimecres

Els serveis de la cambra al·leguen que no han detectat "problemes de seguretat" en l'acte del partit d'ultradreta

Pla mitjà de l'advocat i secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, en una atenció als mitjans a la porta del Tribunal Suprem, el 14 de febrer de 2019

Pla mitjà de l'advocat i secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, en una atenció als mitjans a la porta del Tribunal Suprem, el 14 de febrer de 2019ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit d'ultradreta Vox farà una conferència sobre Catalunya a l'Eurocambra aquest dimecres. L'acte, que estava pendent d'obtenir la llum verda, ha rebut l'autorització dels serveis de la institució, segons han confirmat fonts de la cambra a l'ACN. Segons han explicat les mateixes fonts, els serveis pertinents han constatat que la petició per a la conferència ha complert amb els procediments i els terminis marcats i el departament de seguretat no hi ha detectat "problemes". De fet, han indicat, ni tan sols ha arribat a la màxima instància, que és el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, ja que només es traslladen a la presidència casos en què hi ha "advertències" prèvies sobre seguretat.

La polèmica per l'acte de Vox es produeix després que el Parlament Europeu va vetar recentment un acte del president de la Generalitat Quim Torra i l’expresident Carles Puigdemont, que finalment van celebrar en un hotel de Brussel·les. El Parlament Europeu va adduir llavors motius de seguretat.

Convidats per un eurodiputat polonès de Llei i Justícia, el secretari general de Vox Javier Ortega, el portaveu a Catalunya Jorge Buxadé i la vicepresidenta de relacions institucionals a les illes balears, Malena Contestí, participaran en l’acte que duu com a nom "Catalunya, una regió espanyola".

També tenen previst participar-hi l'historiador Jesús Sanz i l'editora en cap d'Intereconomia, Rosa Cuervas. A l'anunci de la convocatòria, Vox acusa el govern català d'haver perpetrat "un cop d'estat" i fan una crida a participar-hi per conèixer "la història real d'Espanya".

tracking