SEGRE

PANORAMA

Rússia i Ucraïna intercanvien prop de setanta presos

“Primer pas” cap a la normalització de les relacions entre els dos països || La Unió Europea celebra l’èxit de les negociacions

El cineasta ucraïnès Sentsov és un dels presos alliberats per Rússia.

El cineasta ucraïnès Sentsov és un dels presos alliberats per Rússia.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rússia i Ucraïna van completar ahir un esperat intercanvi de presos a l’alliberar una setantena de persones, la qual cosa suposa “un primer pas” cap a la normalització de les relacions entre els dos països, segons el president ucraïnès, Volodímir Zelenski. “Hem fet el primer pas, ara hem de fer la resta” per posar fi a la guerra que va començar fa cinc anys a l’est d’Ucraïna entre rebels prorussos avalats per Moscou i l’Exèrcit ucraïnès, va assenyalar Zelenski. El mandatari es va referir als Acords de Minsk firmats el 2015 per posar fi al conflicte al Donbass i als esforços en marxa per part de París i Berlín perquè els líders de Rússia i Ucraïna reprenguin les converses de pau en el format conegut com Normandia.

Zelenski va rebre a l’aeroport de Borispol, als afores de Kíev, els ucraïnesos alliberats per Moscou, entre els quals els 24 mariners detinguts el novembre de l’any passat en un incident naval al mar Negre i el cineasta ucraïnès Oleg Sentsov. Entre els alliberats per Kíev figura el periodista Kirill Visinski, director de l’agència estatal russa RIA Nóvosti a Ucraïna, que va ser arrestat el 2018 sota acusació d’alta traïció.

Per la seua part, l’alta representant per a la Política Exterior de la Unió Europea, Federica Mogherini, va celebrar aquest canvi i va demanar als dos països que continuïn avançant per aquest camí.

tracking