SEGRE

EL CANDIDAT DE...VOX

Miquel Bonastre, candidat de Vox: «A partir del 1955 Franco sí que va fer coses bones»

Veu molt difícil sortir elegit diputat, ja que “la ciutadania vota per la independència per un sentiment que no es pot combatre”. Considera que cal apartar el sobiranisme, de moment, per evitar que les empreses tanquin o deixin d’invertir a Lleida. Veu prioritari millorar les infraestructures.

Miquel Bonastre, candidat de Vox al Congrés per Lleida.

Miquel Bonastre, candidat de Vox al Congrés per Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quina solució veu que es pot aplicar a l’actual conflicte polític a Catalunya?

És difícil. Cal posar-hi ordre. El camí d’Ítaca cada vegada s’assembla més a una tragèdia grega. No vull dir que els independentistes renunciïn al seu objectiu, sinó que cal posar-se a treballar, perquè si no les empreses deixaran d’invertir en Catalunya. Algunes tancaran i serem l’Andalusia dels anys 80. Hi ha firmes que prioritzen la inversió en altres llocs. Demano que ajornin la demanda d’independència i que actuïn legalment. Ens hem de posar a treballar junts.

A Lleida els independentistes tenen majoria en escons.

La gent vota a partir d’un sentiment i contra això no es pot fer res. Jo demano votar amb el cap.

Considera que el franquisme va ser bo?

Cal condemnar les atrocitats de la guerra i la postguerra. Però a partir del 1955 Franco sí que va fer coses bones en infraestructures.

Està a favor de la immersió lingüística en català?

Sí i no. Jo a casa només parlava en català i al col·legi era necessari que m’ensenyessin el castellà, però els que només parlen espanyol han d’aprendre català.

Si Vox governa, suspendrà l’autonomia catalana?

No ho crec. El que sí que s’intentarà fer és recuperar competències per prioritats econòmiques.

Quines són les actuacions prioritàries per a Lleida que vol impulsar al Congrés?

Les infraestructures. Són necessàries aquelles que van ser promeses i que no estan executades, com l’autovia cap a Vielha. No pot ser que per anar al Pirineu tardem tres hores. També és important invertir en les vies cap a Tarragona i Saragossa. Tot i així, sabent com està la situació econòmica, apostem per la liberalització de l’AP-2 quan acabi la concessió l’any 2021.

Com valora la línia fèrria Lleida-Manresa i que hagin canviat els combois de l’Avant per altres de més vells?

Quan es va apostar per l’AVE va quedar en l’oblit tota la resta. Per exemple, s’hauria d’haver valorat si era necessari invertir en l’AVE d’Osca a Sabiñánigo o en un aeroport a Lleida o a Osca.

tracking