SEGRE

SUCCESSOS BARCELONA

Detingudes 12 persones en un operatiu contra narcopisos

Batuda després d’un incendi en una casa on hi havia un home lligat || Intervinguts 380 quilos de cocaïna en una altra operació

Un dels detinguts ahir en l’operació contra els narcopisos.

Un dels detinguts ahir en l’operació contra els narcopisos.MIQUEL CODOLAR/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un operatiu d’agents de Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona contra narcopisos dels barris del Raval, el Gòtic i de la Barceloneta va acabar ahir amb dotze detinguts per delictes contra la salut pública. Els Mossos van informar que van efectuar tres entrades policials a narcopisos i que van confiscar “substàncies i instruments per al consum i distribució” en aquests punts de venda.

L’operació es va precipitar per un incendi que va tenir lloc divendres en un pis del carrer Magatzems, del qual es va escapar un home que estava lligat a l’interior del domicili, després que les primeres indagacions apuntessin que estava relacionat amb una altra investigació contra narcopisos.

Les organitzacions de veïns es queixen de les operacions de les xarxes mafioses al Raval

L’agrupació de veïns Illa Robadors-Picalquers-Roig, al Raval, van criticar que després de l’operació policial al número 55 del carrer de Robador la finca quedés oberta. “Fan una operació a Robadors, la policia deixa la finca oberta i es veu un mocador roig penjant de la finestra”, van comentar. “Tots sabem el que significa, és la simbologia del narcotràfic. L’únic dubte és quan hi tornaran i per què hi ha xarxes mafioses que fa anys que operen”, van concloure.

D’altra banda, la Policia Nacional, al costat de la Guarda de Finanza d’Itàlia i la Direcció Antinarcòtics de Colòmbia (DIRAN), van intervenir un total de 380 quilos de cocaïna en una operació contra el narcotràfic a Espanya i Itàlia que es va saldar amb quatre detinguts.

Les quatre persones detingudes –dos a Verona i dos a Barcelona– pretenien distribuir l’estupefaent a la península Itàlica i altres països europeus, inclosa Espanya.

Els investigadors van identificar uns altres tres col·laboradors que es van desplaçar a Espanya, dos d’ells d’origen mexicà, representants del càrtel de Sinaloa, organització que fins ara només operava als Estats Units, amb la qual cosa queda patent “la intenció que té el grup d’expandir les seues xarxes de distribució i obrir nous mercats”, segons va informar ahir la Policia Nacional.

tracking