SEGRE

ITÀLIA

Itàlia arriba al pic de contagis i el retorn a la normalitat serà lent

Després de superar les 12.000 morts confia en el final dels contagis al maig || Macron vol que França aconsegueixi l’autosuficiència en la fabricació de mascaretes

Un treballador italià efectua tasques de desinfecció del terra de la Piazza del Duomo de Milà.

Un treballador italià efectua tasques de desinfecció del terra de la Piazza del Duomo de Milà.CLAUDIO FURLAN /LAPRESSE VIA ZUMA / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Itàlia va continuar ahir registrant un alt número de morts i de contagiats –837 persones van morir i 2.107 van resultar positives–, però a l’Institut Superior de Sanitat van assegurar que la corba ha arribat a la seua fase plana i que durarà diversos dies així per després començar a baixar. El país transalpí va arribar ahir a les 12.428 defuncions i als 105.792 infectats, però són dades que confirmen que la corba d’encomanats ha arribat el pic i dóna esperances al país sobre una sortida de la crisi. A la Llombardia, la regió més afectada, es va arribar a 43.208 infectats, però l’augment de contagis, 1.047, va ser una mica inferior al dia anterior, mentre que els finats van arribar als 7.199 al registrar-se’n 381 més, també inferior als 458 del dia anterior.

El conseller de Sanitat d’aquesta regió, Giulio Gallera, encarregat de comunicar diàriament les dades, va assegurar que aquests “són la confirmació d’una esperança”, però va demanar “no abaixar l’atenció” ja que la tornada a la normalitat serà lenta.

La xifra de contagis a nivell mundial depassa els 800.000 casos, amb més de 38.000 defuncions

Els contagis per coronavirus a Itàlia s’acabaran només a la segona o tercera setmana de maig, encara que variaran segons la regió, d’acord amb un estudi que està elaborant l’Institut Einaudi d’Economia i Finances (Eief), un centre universitari d’investigació a Roma.

L’institut ha elaborat les primeres projeccions sobre la data en la qual Itàlia assolirà la quota zero d’infeccions registrades i que, segons les dades disponibles, pot ser entre el 5 i el 16 de maig vinents.

Però algunes regions, com el Vèneto i el Piemont, poden arribar a aquest resultat ja la primera quinzena d’abril, ja que el control dels contagis està més avançat que en altres zones del país, expliquen.

Per la seua part, el president de França, Emmanuel Macron, es va marcar l’objectiu de ser autosuficient cap a finals d’any en la fabricació de mascaretes protectores, que actualment s’han d’importar en la seua immensa majoria de la Xina, i que s’han convertit en un dels productes més buscats per la crisi del coronavirus.

“Aquesta crisi ens ensenya que sobre certs béns, productes i materials, el caràcter estratègic imposa una sobirania europea, produir-ne més sobre terra nacional per reduir la nostra dependència i equipar-nos a llarg termini”, va dir Macron, líder d’un país amb més de 3.000 morts (3.024) i 44.500 persones encomanades amb Covid-19.

La pandèmia del nou coronavirus originat a la ciutat de Wuhan, a la província de Hubei, al centre de la Xina, va superar ahir els 800.000 contagis i ja ha causat la mort de més de 38.000 persones arreu del món, d’acord amb l’últim balanç actualitzat publicat per la Universitat Johns Hopkins, la qual cosa representa un augment de 100.000 casos en un dia.

tracking