SEGRE

MOBILITZACIÓ RACISME

El líder del Ku Klux Klan a Virgínia envesteix una protesta amb una furgoneta

Moment en què l’atacant baixa armat del vehicle, a Seattle.

Moment en què l’atacant baixa armat del vehicle, a Seattle.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Harry H. Rogers, líder del Ku Klux Klan a l’estat de Virgínia, va envestir diumenge amb la seua furgoneta una manifestació de protesta a la ciutat de Richmond per la mort de l’afroamericà George Floyd a mans de la Policia de Minneapolis. Un dels manifestants va haver de ser atès pels serveis d’emergència però les ferides no eren greus.

En paral·lel, un segon individu va conduir amb el seu cotxe contra una altra marxa a Seattle. L’atacant també va disparar contra un dels manifestants. Després, va abandonar el vehicle perseguit per la multitud. L’home, vestit amb una dessuadora negra, texans i gorra, va córrer cap a la Policia, que el va arrestar. A causa del tret, un home afroamericà va resultar ferit.

D’altra banda, Colin Powell, secretari d’Estat dels Estats Units durant el mandat del president republicà George W. Bush, va assegurar que no votarà per Donald Trump en les eleccions del proper mes de novembre. En aquest sentit, va acusar l’actual mandatari d’haver-se “allunyat” de la Constitució per la seua postura davant les protestes per la mort de Floyd. “Tenim una Constitució. Hem de complir aquesta Constitució. I el president se n’ha apartat”, va sentenciar Powell, que és afroamericà.

tracking