SEGRE

ESPANYA

El Govern central destina vora 4.300 milions per impulsar el turisme

Sindicats i patronals exigeixen un acord per allargar els ERTO més enllà del juny

Una turista abandona ahir l’aeroport d’Eivissa.

Una turista abandona ahir l’aeroport d’Eivissa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central destinarà 4.262 milions d’euros a impulsar la recuperació del turisme, una dotació que preveu que beneficiï 1,2 milions de treballadors, el 45 per cent del total de l’ús del sector. Tanmateix, el pla no recull la demanda més estesa entre empresaris i sindicats, la pròrroga del termini de vigència dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) més enllà del dia 30 de juny, un fet que l’Executiu va rebutjar en una reunió dimecres. Malgrat aquest punt negre, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va intentar llançar un discurs optimista sobre el nou pla que, va explicar, es basarà en cinc pilars: recuperació de la confiança d’Espanya com a destinació segura, actuacions per reactivar el sector, millora de la competitivitat, millora del model de coneixement integral o intel·ligència turística i màrqueting i promoció.

Entre les mesures de suport empresarial, el pla contempla un tram preferent de 2.500 milions d’euros en avals ICO per a empreses del sector. Una dotació de 850 milions d’euros per “impulsar un model basat en la sostenibilitat i la digitalització” i la concessió de moratòries hipotecàries per a hotels i establiments turístics.

Però malgrat que aquest pla era molt esperat pel sector, sindicats i patronals van criticar que no és tan ambiciós com esperaven, atès que, entre altres coses, encara no s’ha arribat a un acord d’ampliació dels ERTO, una mesura que tots consideren essencial per evitar que s’enfonsin les empreses turístiques mentre no es reactivi la demanda.

Davant de la urgència d’arribar a un pacte, el cap de l’Executiu va assegurar que els ERTO han vingut, “afortunadament”, per quedar-se i que es tracta d’un element de flexibilitat davant de circumstàncies com l’actual, que suposa una alternativa als acomiadaments.

tracking