SEGRE

ESNOTICIA

El Govern estén les restriccions a Figueres, Sant Feliu i Vilafant

Els ajuntaments critiquen les restriccions

Turistes amb mascaretes i gran afluència de públic a les terrasses ahir a Figueres.

Turistes amb mascaretes i gran afluència de públic a les terrasses ahir a Figueres.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) va aprovar ahir aplicar mesures per contenir els brots epidèmics del Covid-19 als municipis gironins de Figueres i Vilafant i a Sant Feliu de Llobregat a Barcelona durant 15 dies prorrogables davant de l’augment de contagis. Les mesures en aquestes tres localitats seran les mateixes que s’apliquen als tretze municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, al Segrià i a la Noguera, amb la recomanació de no sortir de casa si no és necessari, la prohibició de fer reunions de més de deu persones o la limitació de l’aforament de bars i restaurants al 50 per cent.

Així mateix, el Procicat també va aclarir, davant de les queixes dels alcaldes, que platges i mercats ambulants podran seguir oberts, però les activitats de tipus cultural i els espectacles públics només podran continuar funcionant sota l’autorització prèvia del comitè.

Els alcaldes dels municipis de Barcelona afectats denuncien falta de codecisió amb el Govern

A causa d’aquestes noves mesures, l’ajuntament de Barcelona va anunciar que a partir d’avui es paralitzaran els espectacles programats fins a final de mes de l’històric festival Grec (vegeu la pàgina 30) i es tancaran els equipaments culturals i esportius. L’alcaldessa, Ada Colau, va assegurar que acompanyarà els afectats per demanar “excepcions que són de sentit comú”. Per una altra banda, Barcelona i els dotze municipis del seu entorn afectats per les mesures aprovades pel Govern català van criticar que la creació del nou Procicat metropolità “no ha generat un espai sòlid de debat, cooperació i codecisió de les mesures de restricció”, tal com van sol·licitar els diferents alcaldes. “No s’ha rebut una explicació clara i coherent sobre com aplicar les diferents mesures aprovades per la Generalitat”, van assegurar, mentre van remarcar que continua sense estar garantit un sistema de detecció i seguiment de casos adequat.

tracking