SEGRE

TRIBUNALS PROCÉS

Carme Forcadell i Dolors Bassa tornen a la presó al revocar el jutge el tercer grau

El magistrat que els va aprovar la semillibertat avala ara el criteri del fiscal || L'expresidenta del Parlament diu que “la presó és la continuació de la lluita” i l'exconsellera descarta canviar les seues conviccions

Carme Forcadell agraeix les mostres d’afecte abans d’entrar a la presó, igual que Dolors Bassa, les dos molt emocionades.

Carme Forcadell agraeix les mostres d’afecte abans d’entrar a la presó, igual que Dolors Bassa, les dos molt emocionades.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera de Treball Dolors Bassa van tornar a ingressar ahir a la presó després que el jutge de vigilància penitenciària número 1 de Catalunya estimés el recurs de la Fiscalia i revoqués el tercer grau que la Generalitat els havia concedit al gener. D’aquesta manera, ja no podran sortir a treballar ni passar els caps de setmana a casa. Forcadell, que ha publicat un conte infantil per explicar al seu net per què està a la presó, va dir que “la presó és la continuació de la lluita. Persistim i guanyarem”. Bassa va afirmar “que la ràbia i la injustícia les canviem per fermesa. No canviarem cap convicció”.

En sengles interlocutòries d’execució immediata, el jutge de vigilància penitenciària de qui depenen les presons on compleixen condemna Forcadell i Bassa va revocar la semillibertat de les dos, que no podran sortir de la presó durant el dia, com passa des del passat 9 de març amb l’exvicepresident Oriol Junqueras i els altres sis presos a Lledoners.

Oriol Junqueras i els altres sis presos de Lledoners ja van haver de tornar a la presó el passat 9 de març

Aquest mateix magistrat, Jesús Ignacio Moncada Ariza, va avalar el juliol de l’any passat el tercer grau que la Generalitat va concedir per primera vegada a Bassa i Forcadell, però el Tribunal Suprem va acabar per revocar-lo el desembre de l’any passat, arran dels recursos de la Fiscalia.

Per això, en les seues resolucions –que es poden recórrer–, el jutge es remet a la decisió del Suprem i raona que de moment es mantenen els “impediments” que van portar l’alt tribunal a tombar la semillibertat dels presos del procés, al considerar-la “prematura”. La decisió es produeix malgrat que les dos han complert una quarta part de la condemna.

Dolors Bassa va dir que continuarà “amb les mateixes conviccions, diguin el que diguin”, i va agrair les mostres de suport. En el seu ingrés al Centre Penitenciari de Puig de les Basses, va estar acompanyada per una delegació d’ERC encapçalada Pere Aragonès.

El dirigent republicà va defensar la necessitat de posar l’amnistia a sobre de la taula com a resolució al conflicte.

Carme Forcadell va ingressar també a la presó juntament amb una altra delegació d’ERC encapçalada per la secretària general adjunta i portaveu d’ERC al Parlament, Marta Vilalta, al Centre Penitenciari de Wad-Ras. Forcadell va assenyalar que la presó “no és el final de res”, sinó que és la continuació d’una lluita que persisteix.

Al seu entendre, “era una qüestió de temps” que a Forcadell i Bassa els revoquessin el tercer grau, com a la resta de presos del procés. Segons Budó, “els treuen els seus drets penitenciaris per ser qui són”, per la qual cosa “no es tracta de justícia sinó de revenja”. “Hem de continuar lluitant perquè això no sigui així”, ha recalcat la portaveu del Govern en roda de premsa.

El Govern surt en suport a les preses: “No és justícia, és revenja” La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va denunciar ahir la situació de Carme Forcadell i Dolors Bassa i va dir que el seu reingrés a la presó no “es tracta de justícia sinó de revenja”. Després de la reunió setmanal del Govern, Budó va dir que aquesta decisió judicial “no per previsible causa menys indignació”.

Carme Forcadell agraeix les mostres d’afecte abans d’entrar a la presó, igual que Dolors Bassa, les dos molt emocionades.

Carme Forcadell agraeix les mostres d’afecte abans d’entrar a la presó, igual que Dolors Bassa, les dos molt emocionades.ACN

tracking