SEGRE

POLÍTICA INSTITUCIONS

Sánchez defensa la monarquia quan fa un any de la marxa de l'emèrit

Sense entrar a valorar un possible retorn de Joan Carles des dels Emirats || Corinna Larsen demana a l'anterior rei que l'indemnitzi per teràpies de salut mental

El president espanyol, Pedro Sánchez, amb Felip VI, ahir, a les portes del Palau de Marivent.

El president espanyol, Pedro Sánchez, amb Felip VI, ahir, a les portes del Palau de Marivent.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i Felip VI van despatxar ahir al Palau de Marivent, a Palma, en una cita que es repeteix cada any a la residència vacacional dels monarques. Davant del rei, Sánchez va destacar que Espanya ha canviat “afortunadament millor” al llarg d’aquest any i va reafirmar el seu compromís amb la Corona com a “institució constitucional”. D’altra banda, va rebutjar pronunciar-se sobre una possible tornada de Joan Carles I a Espanya. El monarca emèrit fa un any que viu als Emirats Àrabs Units per intentar distanciar les sospites de corrupció que planen sobre els seus negocis de la tasca que exerceix ara el seu fill al capdavant de la prefectura de l’Estat.

Així les coses, Sánchez va passar prop de 90 minuts reunit amb Felip VI i li va explicar que la situació que travessa ara Espanya és “molt diferent” a la de fa un any.

“Les coses han canviat afortunadament a millor”, va afirmar Sánchez, que també va aprofitar la seua visita a l’illa de Mallorca per veure’s amb la socialista Francina Armengol, presidenta balear. El també secretari general del PSOE, així mateix, va trencar una llança a favor de la monarquia com a “institució constitucional”.

Preguntat sobre una eventual tornada del rei emèrit, va evitar pronunciar-se sobre el tema, però va deixar clar que dona suport a la Corona.

“El que no canvia és el nostre compromís amb les institucions constitucionals”, va remarcar, i va lloar el paper de Felip VI com a cap de l’Estat. I és que en les últimes setmanes s’han intensificat els rumors sobre la tornada imminent de Joan Carles I a Espanya.

L’ara emèrit, que va ocupar el tron espanyol entre 1975 i 2014, es va traslladar a començaments d’agost de l’any passat als Emirats Àrabs Units, país en el qual s’hostatja, per les seues suposades corrupteles.

D’altra banda, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, que va ser pròxima a Joan Carles I fins fa una dècada, ha presentat davant de la High Court de Londres una demanda en la qual exigeix al pare de Felip VI que l’indemnitzi per les teràpies de salut mental a què s’ha hagut de sotmetre i per les despeses en seguretat privada que va haver d’afrontar davant de l’“assetjament” de l’emèrit.

tracking