SEGRE

Guerra a Ucraïna

Ucraïna tem un atac rus imminent a la central nuclear de Zaporíjia

Rússia avisa també d’una possible "provocació" de les forces ucraïneses

Imatge de la central nuclear de Zaporíjia, la planta més gran d’Europa de la seua classe.

Imatge de la central nuclear de Zaporíjia, la planta més gran d’Europa de la seua classe.EFE/EPA/RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els serveis d’Intel·ligència ucraïnesos han advertit que les forces russes estarien orquestrant algun tipus de "provocació" a la central nuclear de Zaporíjia, ja que han ordenat els empleats no essencials que no vagin aquest divendres als seus llocs de treball.

La cúpula de la Intel·ligència d’Ucraïna ha afirmat que, per sorpresa, les forces russes han donat un dia lliure a la majoria dels treballadors i que els enviats de l’operador rus Rosatom també han abandonat "d’urgència" la zona, segons l’agència UNIAN. Les sospites també se succeeixen des de l’altra part, ja que el Comitè d’Investigació de Rússia ha acusat al "règim" ucraïnès de preparar "una gran provocació" a la central de Zaporíjia, la més gran d’Europa.

"Planeja desenvolupar un esquema criminal disparant artilleria en la planta durant la visita del sectetario general de l’ONU", António Guterres, ha assegurat el Comitè, que tem una "emergència" en les pròximes hores, segons l’agència de notícies TASS. Autoritats ucraïneses i russes s’han acusat en les últimes setmanes de posar en perill la seguretat de tota la regió per les seues respectives accions a prop de Zaporíjia. Guterres ha insistit aquest mateix dijous, durant una visita a Líiv, que un atac sobre la central seria "suïcida".

L’Agència Internacional de l’Energia Atòmica (AIEA) vol enviar una missió per evitar qualsevol tipus de risc, igual com ja va fer en el seu dia amb la central nuclear de Txernòbil, escenari també de combats en els primers compassos de l’actual conflicte bèl·lic.

tracking