SEGRE

MUNICIPIS CARRETERES

Els alcaldes avalen la duplicació de l'N-240 de Lleida a les Borges

Representants d’ERC es desmarquen i insisteixen a prioritzar el peatge gratuït

La reunió del conseller Rull amb alcaldes i autoritats dimarts a la nit a les Borges.

La reunió del conseller Rull amb alcaldes i autoritats dimarts a la nit a les Borges.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els alcaldes de municipis de l’N-240 van recolzar ahir la proposta de duplicar en comptes de desdoblar la carretera entre Lleida i les Borges pel seu impacte ambiental menor i perquè seria més ràpid que construir una autovia. Així ho van assegurar ahir els primers edils de les Borges Blanques, Enric Mir; de Juneda, Antoni Villas (tots dos del PDCat), i de Torregrossa, Josep Maria Puig (ERC). Aquesta mesura, així com les bonificacions per a camions en el tram Lleida-Montblanc, es va plantejar en la reunió mantinguda amb el conseller de Territori, Josep Rull, dimarts.

L’alcalde de les Borges va indicar que aquestes bonificacions podrien oscil·lar entre un 35 i un 50%, un percentatge que els transportistes tornen a rebutjar al considerar que no cobreix les despeses dels camions que utilitzen aquesta via per anar a Tarragona. Segons la responsable del sector a Lleida, Sílvia Llobet, els conductors de vehicles pesants només estarien disposats a anar per l’AP-2 si les compensacions són almenys del 75% i no hi ha cap tipus d’obligatorietat. Per la seua part, Mir, Villas i Puig van coincidir que la desviació per l’AP-2 pot servir per al tram de Montblanc a les Borges, però no per als més de 15.000 veïns de la zona que exigeixen seguretat entre Lleida i la capital de les Garrigues, per als quals van exigir una solució definitiva i al més urgent possible per frenar els successius accidents mortals. El diputat al Congrés per ERC Xavier Eritja va criticar que el PDCat proposés “un projecte a llarg termini i no una solució ràpida i efectiva alliberant el peatge de Montblanc a Lleida i fent millores a l’N-240, com es va aprovar a la Diputació i al Parlament”. Aquesta postura d’ERC ja es va mostrar clarament a la manifestació de diumenge passat. Eritja va criticar també que no es convidés a la reunió de dimarts l’Ateneu Popular de les Garrigues.

També s’han arribat a estudiar solucions similars per a l’N-240 i l’N-340 que implicarien redirigir els camions per l’AP-2 o l’AP-7, mesures en les quals caldrà tenir en compte els transportistes.

Pendents de les reunions de Rull i Manso amb Foment El conseller de Territori té previst reunir-se amb responsables del ministeri de Foment a principis del mes que ve, igual de la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso. Tots dos tenen per objectiu exposar les protestes del territori per una situació que es prolonga des de fa anys. En el cas de Manso, va apuntar que, ara, tal com exigeixen els alcaldes, reclamarà un desdoblament entre Lleida i les Borges Blanques, ja que la desviació dels camions per l’autopista s’hauria d’abordar quan acabi la concessió, l’any 2021.

tracking