SEGRE

investigació

Detingut el pare de Nadia davant de les sospites d'estafa en donatius

El jutge no aprecia risc per a la menor

El cas Nadia Nerea

El cas Nadia Nerea

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han detingut Fernando Blanco, el pare de Nadia, la nena d’11 anys afectada d’una malaltia rara, arran de les sospites que ha comès una estafa en recollir fons per tractar la menor. Segons han informat fonts policials, el pare de la noia ha estat arrestat avui, poc després que el jutge que investiga la suposada estafa ha acordat retirar el passaport de la nena i ha preguntat a la Fiscalia si veu oportú plantejar mesures civils en relació amb la tutela o la cura de la menor.

El titular del jutjat d’instrucció número 1 de La Seu d’Urgell també ha acordat avui demanar de nou la informació mèdica de la menor, que viu amb els seus pares a Organyà.

Per la seva part, la Fiscalia no veu risc per a Nadia Nerea Blanco i ha decideixo de moment no prendre cap mesura especial de protecció. La fiscal del cas ha pres la decisió després que el magistrat d'instrucció 1 de La Seu d'Urgell consultés a la Fiscalia per si aquesta considerada oportú sol·licitar l'adopció de mesures davant del cas de la menor, la família de la qual suposadament va enganyar per a recapta fons per la malaltia de la seva filla.

Retiren el passaport a la petita

El jutge d’instrucció número 1 de La Seu d’Urgell havia requerit els pares de Nadia Nerea que li entreguin el passaport de la petita per assegurar-se que no la treuen d’Espanya.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest dimecres en un comunicat, el jutge també ha reiterat la petició als pares perquè li entreguin la informació mèdica sobre la nena, de la qual els seus progenitors asseguren que pateix tricotiodistrofia.

El titular del jutjat va ordenar dilluns el bloqueig dels comptes bancaris del pare que dos dies abans, quan informacions periodístiques van qüestionar el seu relat, havia anunciat que tornaria els diners recaptats als donants que ho reclamessin.

La mare de Nadia: “El meu marit no em donava explicacions, em fiava d'ell”

Margarita Garau, la mare de la petita de Fígols i Alinyà, la família de la qual va recaptar més de 150.000 euros en quatre dies amb un relat suposadament fals sobre els seus mètodes de curació, ha assegurat aquest dimecres que mai han utilitzat la malaltia de la menor per lucrar-se. En una entrevista telefònica al programa 'Espejo Público' d’Antena 3, la mare ha negat haver utilitzat els diners donats per a la seua filla en altres assumptes que no tinguessin a veure amb ella. “Mai no hem demanat diners per robar a la gent”, ha afirmat.

En ser preguntada si coneixia que el seu marit no va portar la menor a Houston, la mare ha respost: "Jo no sabia que Fernando i Nadia anaven a curanderos, perquè jo no confio en aquestes coses."

Margarita Garau ha afegit que “el fallo ha estat exagerar la història i no demanar papers quan hem anat a metges experimentals”.

També ha reiterat que estan tornant els diners donats.

D’altra banda, ha explicat que el pare, Fernando Blanco, no ha pogut intervenir en el programa "perquè ens han trucat els Mossos".

La intervenció de la mare de Nadia a Antena 3

Ampliarem la informació...  

tracking