SEGRE

SUCCESSOS

Els Mossos escorcollen la casa de Nadia a la recerca d'historials mèdics i dades de donatius

Per ordre del jutge, després que els seus pares no entreguessin la informació que va sol·licitar dilluns || Imputats per estafa, la mare va sortir en llibertat amb càrrecs de matinada i tots dos declararan avui

Imatge dels vehicles policials a l’exterior del domicili familiar durant l’escorcoll.

Imatge dels vehicles policials a l’exterior del domicili familiar durant l’escorcoll.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van escorcollar durant la nit de dimecres el domicili familiar de la nena Nadia Nerea a la recerca dels historials mèdics de la petita, diners i documents sobre la destinació dels donatius en el marc de la causa judicial oberta contra els pares, Fernando Blanco i Margarita Garau, que van ser detinguts dimecres i estan sent investigats (antigament imputats) per un presumpte delicte d’estafa.

Veïns de Fígols, on viu la família, van explicar ahir que van veure arribar dos patrulles dels Mossos cap a les 23.30 hores de la nit i que l’escorcoll es va allargar fins a les tres de la matinada. Els investigadors es van emportar documents i un ordinador de l’habitatge.

L’escorcoll va ser ordenat pel magistrat del jutjat d’Instrucció 1 de la Seu, que també va acudir al domicili familiar, al no rebre la documentació mèdica que dilluns havia sol·licitat als progenitors. També va demanar que es retirés el passaport a Nadia (per evitar que poguessin sortir del país) i va acordar el bloqueig dels comptes on es rebien donacions.

Fernando Blanco continuava ahir detingut a la comissaria dels Mossos de la Seu d’Urgell, mentre que Marga Garau va sortir en llibertat amb càrrecs a les cinc de la matinada després de declarar i va poder tornar amb la seua filla, que va ser recollida a comissaria per una amiga de la família, que ahir va declinar fer declaracions a aquest diari. El cotxe de Garau era ahir davant del domicili familiar. Blanco va ser arrestat després que la policia no pogués localitzar-lo durant el matí de dimecres per entregar-li els requeriments judicials i davant del temor d’una possible fugida. La mare, hores després, quan va acudir a comissaria per conèixer la situació del seu marit. Tots dos passaran aquest migdia a disposició judicial.

El jutge disposarà de l’informe, amb les declaracions dels dos investigats i la documentació analitzada. Els pares han recaptat almenys 153.000 euros amb el pretext de sufragar una operació a Houston que s’han inventat.

La xifra podria ser molt més alta, ja que diverses fonts eleven la xifra a un milió i mig.

La decisió es prendrà probablement després que es conegui la situació judicial en la qual queden els progenitors després de passar a disposició judicial.

Respecte a Fernando Blanco, el jutge i el Ministeri Públic van acordar-ne dimecres la detenció després de 48 hores en parador desconegut, després de ser requerit dilluns perquè presentés la documentació mèdica de la nena. Així mateix, havia donat diferents versions sobre on es trobava, per la qual cosa hi havia risc de fuga evident.

El dermatòleg, per la seua banda, en un article publicat dimecres, afegeix que “la major part dels casos té una esperança de vida normal i algun pacient ha evolucionat favorablement” i “no existeix cap tractament específic”.

Finalment, assegura que “en cap cas es necessiten tractaments cars i sofisticats”.

Imatge dels vehicles policials a l’exterior del domicili familiar durant l’escorcoll.

Imatge dels vehicles policials a l’exterior del domicili familiar durant l’escorcoll.

tracking