SEGRE

SUCCESSOS

Seròs exigeix 15 anys de presó per l'atropellament mortal de 2 ciclistes

L’ajuntament i el club ciclista exerceixen l’acusació particular contra el conductor ebri que els va envestir || Monument d’homenatge al lloc dels fets a Soses

Dos ciclistes observaven ahir el monòlit en record a les víctimes a l’LP-7041 a Soses.

Dos ciclistes observaven ahir el monòlit en record a les víctimes a l’LP-7041 a Soses.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament i el Club Ciclista de Seròs demanen una condemna de quinze anys de presó per al jove de 24 anys d’Aitona que va atropellar mortalment dos ciclistes i en va ferir dos més a Soses el setembre del 2015. Tant un com l’altre exerceixen l’acusació particular, representada per l’advocat Xavier Prats, de Prats Advocats, en el procés penal contra l’acusat, a qui imputen sis delictes: dos d’homicidi per imprudència greu, dos més per lesions greus per imprudència, un delicte d’omissió del deure del socors i un altre per un delicte contra la seguretat viària per conduir ebri i de forma temerària.

Segons l’escrit de l’acusació particular, els fets van tenir lloc el 6 de setembre del 2015 quan l’acusat, que mai va arribar a entrar a la presó per aquesta causa, conduïa per la carretera LP-7041 en sentit Aitona. Quan va arribar a l’altura de Soses, el jove va envair el carril contrari de la via i el voral per on en aquell moment circulava un grup de quatre ciclistes que, “de forma sorprenent”, va acabar envestint. A causa de la col·lisió, dos d’ells, Javier Muñoz, de 57 anys, i Juanjo Rodríguez, de 54, van morir, mentre que els altres dos, Xavier Teixidó, de 43 anys, i Pere Baró, de 50, van patir lesions de diversa consideració. Després de l’atropellament, l’acusat va fugir del lloc a peu sense assistir les víctimes ni avisar el 112. Va ser localitzat una hora i mitja més tard al seu domicili. El conductor va donar un resultat positiu en el control d’alcoholèmia de fins a 0,68 mg/l i va ser detingut, encara que finalment el jutge va decretar la seua llibertat provisional.

A més de sol·licitar quinze anys de presó, vuit dels quals per dos delictes d’homicidi per imprudència, l’acusació particular demana que s’imposi a l’acusat el pagament d’una indemnització de 20.000 euros i la retirada del carnet de conduir per un període de fins a dotze anys. D’altra banda, el Club Ciclista Seròs ha aixecat un monument de record al lloc on van ser atropellades les víctimes, al quilòmetre 4 de la carretera de Soses, per retre homenatge als dos ciclistes morts. El club agraeix la col·laboració del propietari de la finca on s’ha instal·lat el monòlit, coronat per una bicicleta blanca.

tracking