SEGRE

TRIBUNALS

El jutge fixarà una elevada fiança per al pare de la Nadia per l'estafa

Fernando Blanco es troba en presó provisional des del 9 de desembre || El magistrat sol·licita als mitjans tota la informació que s’hagi publicat sobre la família

El jutjat de La Seu d'Urgell

Els Mossos intervenen el donatiu de la loteria de Nadal de l'Associació NadiaSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El magistrat del jutjat d’Instrucció número 1 de la Seu d’Urgell fixarà en els propers dies una elevada fiança per al pare de la nena de Fígols Nadia Nerea, acusat d’utilitzar la petita per estafar suposadament amb els donatius que aconseguia perquè fos tractada d’una malaltia. Segons han apuntat a aquest diari fonts judicials, la fiança s’establirà en proporció amb el volum econòmic del presumpte frau. Els Mossos d’Esquadra calculen que els pares de la Nadia Nerea van aconseguir gairebé un milió d’euros amb donatius perquè la nena fos tractada (vegeu el desglossament). Per determinar el volum del frau, a aquesta quantitat caldrà restar-li els diners que es van dedicar efectivament a tractaments de la nena, que segons la investigació policial seria un percentatge molt baix d’aquesta quantitat.

Les fonts judicials consultades per aquest diari desconeixien ahir si la fiança que en els propers dies té la intenció de fixar el jutge serà per la responsabilitat civil del cas o bé com a condició per revisar la situació de presó provisional en la qual es troba Fernando Blanco Botana, pare de la nena, des del 9 de desembre passat.

Els Mossos envien requeriments a tots els mitjans perquè facilitinles notícies publicades

La instrucció de la causa pretén determinar si hi va haver realment el frau que es dedueix de la investigació policial i, en aquest supòsit, determinar l’import a què ascendiria. Aquesta circumstància determinarà la quantitat de la fiança que s’establirà en els propers dies. Si aquesta és per la responsabilitat civil, la garantia acostuma a ser d’una quantitat proporcional a la defraudada. Si, al contrari, la fiança s’estableix com a garantia per revisar la presó provisional, abans de concedir-la sí que es tenen en compte altres circumstàncies, com per exemple si hi ha risc de fuga.

D’altra banda, el jutge ha sol·licitat a tots els mitjans de comunicació que han informat sobre la campanya de la família Blanco tot el que han publicat des de l’any 2008 per avançar en la investigació judicial.

La investigació policial xifra el frau en gairebé un milió d’euros

La investigació duta a terme pels Mossos d’Esquadra ha determinat que els pares de la Nadia Nerea havien ingressat un total de 918.726 € pels donatius recaptats a les campanyes per als tractaments mèdics a la nena que, segons la Policia, mai van arribar a fer. D’aquesta quantitat, s’haurien gastat uns 600.000 € des del 2009 fins a la data, unes despeses que a la setmana podrien suposar per a la parella 10.000 euros. El relat de la investigació assenyala que els progenitors de la petita van costejar el lloguer del seu habitatge a Fígols i Alinyà, factura que ascendia a 9.800 euros, i que havien fet un pagament de 24.500 euros a una empresa d’automoció. Segons la investigació, dels diners recaptats els pares només van destinar 295 euros en despeses mèdiques de la seua filla.

tracking