SEGRE

MUNICIPIS OCUPACIÓ

Una firma planeja ubicar-se al Sindicat i crear vint

Segons l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, s’està negociant

L’edifici del Sindicat de Cervera, obra de Cèsar Martinell.

L’edifici del Sindicat de Cervera, obra de Cèsar Martinell.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una empresa del sector dels serveis i que generarà entre 20 i 25 ocupacions negocia amb la Paeria de Cervera instal·lar-se a la segona planta del Sindicat. Segons va explicar l’alcalde, Ramon Royes, s’està redactant un pla d’usos per a l’històric edifici modernista, obra de Cèsar Martinell, per generar activitat econòmica a les tres plantes de l’ala situada al costat del carrer de Castellnou.

Segons Royes, es tracta d’empreses amb un component d’innovació que posarien en relleu l’edifici. El projecte, que podria ser realitat en un termini de sis mesos, preveu establir una zona de serveis comunitaris. Les empreses que s’instal·lin es faran càrrec de part del cost d’adaptació de l’edifici. La proposta preveu també la museïtzació de la nau central del Sindicat, que encara conserva la maquinària original per a la producció de farina. Segons Ramon Royes, si el projecte té èxit, no es descarta adaptar l’ala de l’edifici ubicada entre l’avinguda dels Pirineus i el passatge del Sindicat per acollir altres projectes empresarials.

El consistori l’està redactant per generar activitat econòmica en una part de l’immoble

S’ha de recordar que el 2012 ja van començar negociacions, sense èxit, amb un grup hoteler per ubicar-se al Sindicat.

En l’actualitat, l’edifici s’utilitza puntualment per a exposicions i també està en funcionament l’espai del Centre d’Innovació i Promoció de la Producció Agroalimentària (Cippa), que va obrir les portes el 2010.

En l’actualitat, gràcies a una donació per part de la família Vall Companys, és de propietat municipal i el consistori ha urbanitzat i renovat tot l’entorn ubicat a la zona de creixement de Cervera.

És un dels edificis emblemàtics de la capital de la Segarra i està previst que la nau central de l’immoble es converteixi en una zona museïtzada, ja que encara conserva la maquinària original per a l’elaboració de farina.

Una firma planeja ubicar-se al Sindicat i crear vint Un edifici modernista, ara municipal, emblema de la ciutatL’edifici del Sindicat de Cervera, d’estil modernista, va ser construït el 1919 i és obra de l’arquitecte Cèsar Martinell.

tracking