SEGRE

SEGURETAT ASSOCIACIÓ

Mollerussa recupera els voluntaris de Protecció Civil després de trenta anys

Firmen un conveni amb l’ajuntament per col·laborar en tasques de seguretat

La firma del conveni de col·laboració.

La firma del conveni de col·laboració.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i Sergi Torrens, en representació de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil del municipi, van firmar ahir un conveni que fa oficial la col·laboració dels membres d’aquesta entitat en matèria de seguretat. Els sis voluntaris donaran suport als cossos de seguretat (Mossos d’Esquadra, Policia Local i Bombers) en actes amb una elevada concurrència de públic i en activitats considerades perilloses. També ho faran en situacions de risc o emergència, d’acord amb els plans de protecció civil municipals, entre altres mesures.

El primer acte en què intervindrà de forma oficial aquest cos de voluntaris serà la festa del Carnaval, malgrat que aquesta entitat ja ha col·laborat en altres ocasions amb l’ajuntament. Segons va explicar Sergi Torrens, els sis integrants del cos han rebut formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya de Mollet del Vallès i l’objectiu és arribar a un mínim de deu voluntaris.

Mollerussa ja disposava de cos de Protecció Civil, encara que va desaparèixer fa uns trenta anys. Durant el 2015 el cos va començar a prendre forma i en el ple de desembre de l’any passat es va aprovar finalment la signatura el conveni.

Per la seua part, el consistori es compromet a cedir un local a l’entitat (a l’edifici Sant Jordi) ja que de moment comparteix espai amb la Policia Local. També els atorgarà una subvenció de 2.000 euros anuals que s’haurà de destinar al vestuari dels seus integrants, a adquirir equips de protecció i prevenció així com també a la formació, entre d’altres.

La firma del document també va comptar amb la presència del regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Ramon Domingo, i el cap d’unitat de l’entitat, Ruben Águila.

tracking