SEGRE

SUCCESSOS ROBATORIS

El santuari del Sant Crist de Balaguer planteja instal·lar càmeres per un furt

El fil de plata del peu de la imatge original va desaparèixer la setmana passada

Imatge del Sant Crist i el peu d’on es va robar el fil de plata.

Imatge del Sant Crist i el peu d’on es va robar el fil de plata.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El santuari del Sant Crist de Balaguer estudia la possibilitat d’instal·lar càmeres de vigilància al temple per evitar nous robatoris arran que la setmana passada desaparegués el fil de plata del peu de l’escultura del Crist. La imatge original del Sant Crist va ser cremada el juliol del 1936 en l’inici de la Guerra Civil, per la qual cosa en l’actualitat només se’n conservava un peu, que està integrat a la còpia de fusta que es va fer el 1947 i unit a través d’un fil de plata, element que va ser robat la setmana passada. El rector del santuari, mossèn Pau Vidal, va apuntar que encara no es coneix qui ha pogut robar aquest fil “que més enllà del valor econòmic té molt valor simbòlic, i tot el que representa”.

Pel que fa a les càmeres de vigilància, va assenyalar que la decisió final s’haurà de consensuar amb els feligresos i també ha de comptar primer amb l’aprovació del bisbat d’Urgell. “Hem de reunir-nos i decidir què fer perquè instal·lar càmeres en un temple podria molestar alguns feligresos”, va dir Vidal. No obstant, s’ha obert aquesta possibilitat encara que també se n’estudiaran altres. Vidal va assegurar que en cap cas es tancarà el temple. El santuari està obert al públic cada dia des de les vuit del matí fins a les set de la tarda.

No es preveu tancar al públic el temple, que obre de les vuit del matí a les set de la tarda

De moment no s’ha presentat cap denúncia, malgrat que els Mossos d’Esquadra han obert una investigació. El rector va explicar que la imatge quedarà restaurada aquesta setmana, després que l’orfebre ja hagi pres mesures per replicar-lo. El valor econòmic del fil no superaria els 200 euros.

Imatge del Sant Crist i el peu d’on es va robar el fil de plata.

Imatge del Sant Crist i el peu d’on es va robar el fil de plata.

tracking