SEGRE

FIRES AGRICULTURA

Sant Josep presentarà un sistema per preveure la pedra mitja hora abans

A punt el programa de jornades tècniques, que repeteix la Trobada de Joves del Camp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fira de Sant Josep de Mollerussa, que se celebrarà del 17 al 19 de març, acollirà aquest any la presentació d’un nou sistema que, amb el nom de Lightning Jump, permet preveure tempestes de granís amb una mitja hora d’antelació. Així ho van explicar ahir el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, i el responsable de l’Oficina Comarcal del departament d’Agricultura, Andreu Bosch, en la presentació del programa de jornades tècniques, que inclourà aquest any una quinzena de propostes. Bosch va apuntar que aquest sistema, que es presentarà en una jornada organitzada conjuntament amb Meteocat el dimecres dia 15, no dóna un gran marge de reacció per protegir els arbres però sí que podria evitar desaprofitar fruita que ja estigui recollida i emmagatzemada a la intempèrie, o obrir les xarxes antipedra.

La meteorologia també serà la protagonista d’una altra jornada, La meteo a pagès, que comptarà amb la participació del meteoròleg Alfred Rodríguez Picó, el dia 17.

La fira acollirà una quinzena de jornades que esperen l’assistència d’unes 1.500 persones

Les jornades, que bàsicament es duran a terme entre els dies 17 i 18 de març, esperen la participació d’unes 1.500 persones i entre elles hi ha la internacional Borsa Interpirinenca de Cereals, demostracions de maquinària agrícola o la segona edició de la Trobada de Joves del Camp, que inaugurarà la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret.

El cicle finalitzarà aquest any una setmana després de la fira, el dia 23, amb una demostració de maquinària en una finca d’alfals en terrenys de la Fuliola. Bosh va remarcar que la jornada s’ha retardat perquè aquest any la climatologia ha posposat el creixement d’aquest cultiu i per no fer coincidir les marques de maquinària mentre exposen els seus vehicles a la fira.

La Jornada intercomarcal del panís inaugurarà el programa dijousLa XVI Jornada intercomarcal del panís serà l’encarregada d’inaugurar la programació, una iniciativa que se celebrarà dijous vinent i abordarà la problemàtica de les micotoxines. Noves tendències en el maneig integrat de cultius o Com aprofitar al màxim el nitrogen dels purins seran títgols d’altres jornades, segons va explicar ahir Poldo Segarra.

tracking