SEGRE

TURISME

Port Ainé tanca per "aforament complet" en un dia excepcional per a les pistes de Lleida

L’afluència de públic supera fins un 20% l’habitual en aquestes dates i els hotels en l’entorn de les estacions freguen el ple

Port Ainé tanca per

Port Ainé tanca per "aforament complet" en un dia excepcional per a les pistes de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de tres mil esquiadors en les pistes de Port Ainé han obligat aquest matí a l’estació a penjar el cartell d’“aforament complet” i no permetre l’entrada de més persones, en constatar que ja no quedava lloc on aparcar. Aquesta situació insòlita, que ja es va donar per primera vegada dissabte passat, no té precedents en els trenta anys d’història de les pistes de Rialp. S’emmarca en una jornada amb una afluència de públic excepcional en tots els dominis esquiables del Pirineu de Lleida, que han superat en més d’un 20% l’habitual en aquestes dates i que s’ha traduït en hotels plens en l’entorn de les pistes.

L’ajuntament de Rialp va tancar cap a les 10.45 la carretera municipal d’accés a Port Ainé a petició de l’estació, que va recomanar als esquiadors anar a les pistes d’Espot Esquí (ambdues propietat de Ferrocarrils de la Generalitat). La primera va rebre 3.050 esquiadors i la segona, 2.062. Per la seua part, més d’un miler de persones van anar a Tavascan.

A la Ribagorça, Boí Taüll va rebre més de 4.300 persones, el seu rècord de públic des de l’inici de la temporada. En el Solsonès, nombrosos esquiadors van fer cua en remuntadors i botigues de lloguer de material d’esquí de Port del Comte, que no vaprecisar la xifra d’esquiadors. Tampoc no ho va fer Baqueira, encara que va corroborar que va ser molt superior a l’habitual

L’abundància de neu de qualitat pols, amb espessors per sobre dels 3 metres en les cotes més altes; sol i temperatures suaus que els pronòstics meteorològics van anunciar amb dies d’antelació; i el final de la “pujada de gener” expliquen en bona mesura aquesta allau d’esquiadors, segons responsables de les diferents estacions lleidatanes. A això se sumen celebracions en la majoria d’elles amb motiu del Carnaval.

“Aquest és un dels caps de setmana de més ocupació de tot l’hivern”, va afirmar el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau. A falta de xifres definitives, va apuntar que la majoria dels establiments hotelers a peu de pistes i en l’entorn de les estacions se situen per sobre del 90% de les reserves, un percentatge que frega el ple i que habitualment es dóna durant els ponts festius. El va atribuir en bona mesura a les previsions de bon temps.

tracking