SEGRE

TURISME

L'Alt Urgell inverteix 2 milions en una xarxa de senders com a reclam turístic internacional

‘Camina Pirineus’ és un projecte pioner en ecoturisme que implica els 19 ajuntaments de la comarca || Entre altres iniciatives, crearà una app, ‘Alt Urgell a la carta’, amb el paisatge com a atractiu

La presentació del programa es va portar a terme al costat de l’ermita de Sant Antoni, a Alàs i Cerc.

La presentació del programa es va portar a terme al costat de l’ermita de Sant Antoni, a Alàs i Cerc.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dinou ajuntaments de l’Alt Urgell, juntament amb les EMD, el consell i els parcs naturals del Cadí Moixeró i de l’Alt Pirineu, han impulsat un projecte turístic pioner, Camina Pirineus, centrat en una xarxa de senders, recursos i serveis mitjançant la recuperació i l’avaluació del patrimoni cultural i natural, incorporant-hi la innovació en la promoció i la gestió turística. El projecte, que es desenvoluparà fins al 2020, compta amb un pressupost de 2,1 milions d’euros dels quals el Govern finançarà el 43%, 924.000 euros, a través dels Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER). La resta serà finançada en un 29% pels ajuntaments, en un 22% per la Diputació de Lleida i en un 6% pel consell.

El projecte proposa la creació de l’aplicació Alt Urgell a la carta, que situarà el paisatge com a element central en la creació de producte turístic. El president del consell de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, va apuntar que “s’ha de crear un model de gestió publicoprivat, cosa que fins ara no s’ha fet, amb l’objectiu de posicionar la comarca com un referent ecoturístic al Pirineu i internacionalment”, va dir. Crear llocs de treball, vincular el sector públic i el privat en la gestió del turisme i el territori, millorar la captació del visitant, incorporar criteris socials a la gestió del projecte, impulsar el reequilibri territorial o incrementar el nombre de visitants estrangers, són alguns dels principals objectius del projecte Camina Pirineus, que va ser presentat ahir amb l’assistència de la consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs.

La previsió per al 2018 és que hi vagin 8.000 senderistes i l’objectiu és arribar als 30.000 l’any 2023 i als 45.000 el 2025. A més, es projecta recuperar el patrimoni mitjançant la realització d’un catàleg de camins, una xarxa de miradors per fer valer el paisatge i la fauna, infraestructures de suport com ara zones d’estacionament per a autocaravanes i més promoció i posicionament.

L’Organització Mundial de Turisme (OMT) augura que la demanda de turisme sostenible guanya quota de mercat a un ritme més ràpid que el turisme convencional, cosa que es tradueix en el 16% del sostenible davant del 4% del convencional.

Nova entitat a la Vall d’Àger per demanar serveis i millorar accessos Una vintena d’empreses turístiques de la Vall d’Àger (d’activitats, de vol, allotjaments, restaurants, bars i botigues de queviures) han impulsat l’Associació d’Empreses Turístiques de la Vall d’Àger amb l’objectiu de gestionar els “recursos turístics” i treballar per preservar el medi natural, que és el principal actiu econòmic de la zona i de les empreses, va explicar Enric Maestre, un dels impulsors de l’entitat. Així mateix, reclamen millorar els accessos a la làmina d’aigua de Canelles a la zona de Corçà, “un espai que en els últims anys també s’ha massificat de turistes i no està preparat per acollir-los”. “És necessari ampliar els embarcadors, instal·lar-hi vàters, papereres, arreglar els camins i senyalitzar millor els senders”, va dir. Maestre va apuntar, així mateix, que l’entitat vol participar i opinar sobre la regulació de l’accés a Mont-rebei que plantegen ajuntaments i entitats de Lleida i Aragó.

tracking