SEGRE

TRÀNSIT INVESTIGACIÓ

Detingut per causar l'accident mortal de Claravalls en estat ebri

El conductor, de Preixens, va envair el carril contrari i va xocar contra el cotxe de la víctima, una dona del mateix municipi || Va doblar el límit legal en l’alcoholèmia

Dos dels vehicles implicats en el sinistre mortal, inclòs el de la dona morta, a Claravalls.

Dos dels vehicles implicats en el sinistre mortal, inclòs el de la dona morta, a Claravalls.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir dissabte un veí de Preixens per causar l’accident mortal que va costar la vida a una conductora a la C-14 al seu pas per Claravalls, al terme municipal de Tàrrega. El conductor, de 32 anys, està acusat d’un delicte d’homicidi per imprudència greu i per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques al donar positiu en la prova d’alcoholèmia. L’accident es va produir poc abans de dos quarts de deu del matí de dissabte en el punt quilomètric 80,5, al col·lidir dos vehicles i una furgoneta.

En principi, s’apuntava que un dels vehicles implicats en el sinistre hauria perdut el control a causa de la neu que s’havia acumulat a la calçada, ja que dissabte diverses comarques de Ponent es van veure afectades per les precipitacions.

Segons va informar ahir la Policia catalana, després de recopilar diferents testimonis dels fets i estudiar el lloc del sinistre, els investigadors han determinat que l’accident mortal es va deure a la invasió del sentit contrari del vehicle del detingut.

L’atestat policial assenyala ara que el turisme del conductor detingut hauria xocat amb el cotxe de la víctima mortal, Mercè Viles Altisent, de 54 anys i veïna de Pradell (nucli agregat de Preixens, el municipi del conductor acusat), quedant creuat aquest últim vehicle enmig de la via.

Darrere del cotxe infractor circulava una furgoneta que va acabar envestint el turisme de la dona, que va morir a causa de la forta col·lisió.

L’incident va obligar a tallar la carretera C-14 entre Claravalls i Agramunt en els dos sentits de la marxa durant més de dos hores. Tant el conductor detingut com el de la furgoneta van resultar il·lesos.

Els Mossos van sotmetre el conductor acusat a la prova d’alcoholèmia, amb un resultat positiu de 0,56 mg/l d’alcohol en aire expirat, el doble del límit legal. Per aquests fets, va ser arrestat i va passar a disposició judicial diumenge davant del jutjat de guàrdia de Cervera. Després de prestar declaració, el magistrat va decretar la seua llibertat amb càrrecs.

La jornada de dissabte es va saldar amb almenys tretze persones ferides de diversa consideració per accidents registrats a les carreteres lleidatanes.

tracking