SEGRE

PROJECTES

Un error obliga Coll de Nargó a tornar 269.000 euros

A Hisenda, d’ajuts del FEDER pel projecte de la Dinosfera || Error en la certificació pel qual ja han tornat els diners

La Dinosfera de Coll de Nargó.

La Dinosfera de Coll de Nargó.La Dinosfera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un error administratiu durant la certificació de la construcció del museu de Coll de Nargó de la Dinosfera ha obligat l’ajuntament a tornar prop de 269.000 euros. L’alcalde, Martí Riera, va explicar que el consistori va rebre el requeriment d’Hisenda el mes de desembre passat i que per fer front al pagament han hagut d’utilitzar el romanent de tresoreria i demanar a la Generalitat que fes efectius els pagaments endarrerits. “Per sort, som un ajuntament molt poc endeutat i podrem tirar endavant però no s’ha d’obviar que per a un poble tan petit com el nostre una sentència d’un import tan gran ens afecta”, va considerar.

Riera culpa de l’error el Consorci Paleontologia i Entorn, ara en procés de dissolució i que va ser constituït l’any 2005 per impulsar projectes entorn dels jaciments de dinosaures de Coll de Nargó. D’aquest formaven part l’ajuntament de Coll de Nargó, el consell comarcal de l’Alt Urgell i l’Associació Amics dels Dinosaures de l’Alt Urgell (ADAU). El president de l’entitat va ser el llavors alcalde del municipi, Benito Fité.

El desenvolupament de l’equipament, inclosa la museografia, va comportar una inversió d’1,1 milions d’euros, finançats amb recursos dels fons FEDER, els departaments de Governació i Administracions Públiques (a través del PUSOC) i de Política Territorial i Obres Públiques (avui, Territori) i el mateix ajuntament de Coll de Nargó.

tracking