SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIES

La Seu modifica la normativa de Sant Ermengol

A instàncies del Tribunal de la Competència, que va obrir un procediment sancionador contra l’ajuntament arran d’una denúncia d’una empresa que no hi va poder participar

Una expositora de formatges de la Fira de Sant Ermengol del 2016.

Una expositora de formatges de la Fira de Sant Ermengol del 2016.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell s’ha vist obligat a fer un pas enrere en la modificació de la normativa reguladora de la distribució dels espais del recinte d’automoció de la Fira de Sant Ermengol. Ho ha fet a instàncies del Tribunal Català de Defensa de la Competència (TCDC) de l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO), que havia obert un procediment sancionador contra l’administració municipal després que l’empresa Comercial Pirineu 2004 SL els denunciés per considerar “anticompetitius” els criteris per a la distribució dels espais dedicats a la venda de vehicles que el consistori va aprovar el 30 de setembre del 2013.

L’ajuntament, per la seua banda, va impedir la participació de la firma multimarca com a expositor a l’espai de l’Autofira de l’any 2013 per no complir els criteris necessaris regulats en el nou text.

Segons el reglament que va aprovar el consistori el 2013 per evitar la competència, els concessionaris no oficials que volien ser presents havien de presentar l’autorització del comercial oficial o del representant de la zona per poder vendre. Segons la resolució del TCDC, determinats articles d’aquests criteris “alteren injustificadament” les condicions de competència entre totes aquelles empreses que van tenir la voluntat de participar com a expositors a l’espai de l’Autofira i que aquestes previsions “situen en una posició més avantatjosa” aquells expositors que tinguin la concessió oficial o l’autorització del comercial o representant de la zona, a aquells que radiquin al municipi de la Seu i als expositors que tinguin una antiguitat més gran en la participació del certamen.

Per la seua part, el tinent d’alcalde de l’ajuntament, Jesús Fierro, va assegurar que l’edició del 2016 ja es va regir amb els criteris modificats.

tracking