SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

El Jussà negocia com millorar el compostatge a l’abocador

Per evitar plàstics i tenir un millor adob

Les instal·lacions de l’abocador de Tremp al nucli de Fígols.

Les instal·lacions de l’abocador de Tremp al nucli de Fígols.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell del Pallars Jussà negocia amb l’Agència de Residus de Catalunya millores en el sistema de compostatge a l’abocador de Fígols, a Tremp, per optimitzar al màxim el reciclatge, acabar amb les pudors i evitar que els plàstics volin del recinte quan hi ha vent d’intensitat forta.

Segons el president de l’ens comarcal, Constante Aranda, la solució passaria per la instal·lació d’una planta que separi i recondueixi el plàstic i empaqueti tot el que no és reciclable al buit perquè no quedin restes soltes. Tanmateix, aquesta instal·lació suposaria una inversió d’almenys dos milions d’euros.

Aranda va indicar que ja s’han visitat mecanismes similars com el que hi ha a l’abocador de Clariana de Cardener, al Solsonès. D’aquesta forma, es resoldria el malestar dels pobles veïns, que es queixen de les bosses de plàstic que volen quan hi ha vent, “encara que els operaris no tarden a recollir-les”, va insistir el mateix Aranda.

D’altra banda, el consell ha adquirit un nou sistema valorat en 100.000 euros per millorar el compostatge i produir un adob molt més fi sense restes de partícules de plàstic.

tracking