SEGRE

INFRAESTRUCTURES

Foment preveu que l'autovia de Lleida a Osca connecti amb Pamplona el 2021

Imatge d’arxiu de l’autovia Lleida-Osca.

Imatge d’arxiu de l’autovia Lleida-Osca.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els pressupostos generals de l’Estat preveuen invertir 72,5 milions d’euros al tram entre Osca i Siétamo de l’A-22, l’autovia de Lleida a Osca, que és l’únic tram que falta d’aquesta autovia. Des del ministeri de Foment esperen que l’A-22 connecti amb l’A-23 fins a Pamplona el 2021.

Aquests fons permetran la redacció i execució d’un projecte que acumulava més de set anys de retard per problemes amb les expropiacions i els estudis d’impacte ambiental. En total, els trams pendents de l’A-21, A-22 i A-23 rebran fins al 2021 una quantitat propera als 655 milions d’euros d’inversió en els trams pendents.

D’altra banda, el ministeri de Foment va corroborar que ja ha pagat 911.948,77 euros a les dos empreses adjudicatàries de les obres de la variant d’Almacelles de l’A-22 en concepte d’“interessos de demora per retard en el pagament”.

Ho va afirmar en resposta a una pregunta parlamentària de la diputada socialista Meritxell Batet. Aquest pagament arriba després que les dos firmes, Sorigué i Construcciones y Desmontes Marco, recorreguessin als tribunals per cobrar per una obra que va concloure l’any 2012.

tracking