SEGRE

MEDI AMBIENT

Els ramaders demanen el suport d'altres comarques per mobilitzar-se pels purins

Més de 160 es reuniran el 25 per acordar protestes davant de la postura d’Agricultura

Les instal·lacions de Tracjusa a Juneda, ara tancades.

Les instal·lacions de Tracjusa a Juneda, ara tancades.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de l’associació Gestió Agroramadera de Ponent (GAP), Eduard Cau, que promou el projecte de la planta de Nova Tracjusa a Juneda per eradicar l’excedent de purins a la zona, va indicar aquest dimecres que l’assemblea a la qual estan convocats 160 ramaders de l’entitat prevista per al dia 25, ratificarà, amb tota seguretat, les mobilitzacions contra la passivitat de la conselleria d’Agricultura per donar una solució a aquesta situació (vegeu SEGRE del 16). Cau va indicar que, a l’hora de mobilitzar-se, l’organització demanarà el suport del sector en altres comarques amb la mateixa problemàtica com són el Segrià, el Pla, la Segarra i l’Urgell, a Lleida; i Osona, a Girona, entre d’altres. Va remarcar que l’excedent de purins és un assumpte complicat al qual s’ha de donar una resposta ja, mentre que la conselleria d’Agricultura és incapaç de presentar propostes sobre això ja que és un tema que s’ha polititzat i ERC, al capdavant d’aquest departament, s’ha alineat amb les plataformes i corrents en contra de les solucions que planteja el sector sense donar alternatives, per la qual cosa no hi ha una altra sortida que la mobilització.

Per la seua part, el consell de les Garrigues també va llançar un ultimàtum a Agricultura perquè mogui fitxa i digui què proposa si és que la reobertura de Tracjusa no li agrada pel model que planteja en la crema de residus i les emissions que genera.

Així ho va assenyalar el seu president i alcalde de Juneda, Antoni Villas, que va afegir que per a Territori i Sostenibilitat els informes i projectes presentats per l’associació de ramaders són dins de la normativa europea. Villas va advertir la conselleria que si no pren una decisió aviat, haurà de ser l’ajuntament el que prengui l’última paraula per evitar abocaments incontrolats.

tracking