SEGRE

FAUNA PIRINEUS

Aran denuncia el primer atac de Goiat a un animal

Un ramader alerta de la mort d’un poltre de dos dies || L’ós podria anar acompanyat d’una femella en ple període de zel

El poltre atacat abans-d’ahir a la nit per l’ós.

El poltre atacat abans-d’ahir a la nit per l’ós.CONSELH GENERAU D’ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ós Goiat va atacar la nit de dilluns a dimarts un poltre de dos dies de vida a prop del nucli de Vilamòs, a la Val d’Aran. L’atac s’hauria produït cap a la mitjanit i la mort del poltre va ser comunicada per un ramader de la zona.

L’autoria de l’atac s’ha pogut comprovar gràcies al sistema de seguiment mitjançant GPS que es realitza d’aquest exemplar alliberat al Parc Natural de l’Alt Pirineu el 6 de juny del 2016. És el primer atac constatat de l’ós Goiat a un animal, encara que l’estiu del 2016 hi va haver un atac a un rusc al Baish Aran que també es va atribuir a aquest exemplar.

El Conselh Generau d’Aran va informar ahir que sospitaven que Goiat anava acompanyat d’una femella, a causa dels moviments que realitza últimament, encara que no s’han trobat empremtes o proves empíriques de la presència d’una óssa.A més a més, coincideix amb l’època de zel de l’espècie i les localitzacions de les últimes setmanes mostren grans desplaçaments de Goiat cap a França i el Pallars Sobirà, que podrien estar justificats per la recerca de femelles també en zel.

No obstant, aquest últim atac de Goiat el situa actualment a les valls centrals d’Aran, on ha estabilitzat els seus moviments durant els últims dies.

tracking