SEGRE

DIPUTACIÓ ?OPERACIÓ BOREAS?

ERC anuncia que presentarà una moció de censura contra Reñé si no fa "un pas al costat"

Considera que l’òrgan provincial “ha de preservar la seua imatge institucional després dels fets d’aquesta setmana” || Si és exculpat veuran bé que continuï com a president de la Diputació de Lleida

Els diputats provincials d’ERC ahir durant la roda de premsa que van oferir a la seua seu a Lleida.

Els diputats provincials d’ERC ahir durant la roda de premsa que van oferir a la seua seu a Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els líders d’Esquerra Republicana a Lleida van demanar ahir al president de la Diputació, Joan Reñé, que faci un “pas al costat” mentre duri el procediment judicial en el qual ell i diversos alts càrrecs del PDeCAT i empresaris de Lleida estan sent investigats per presumptes pagaments irregulars per al finançament de CDC i van anunciar una moció de censura si no ho fes. “No demanem la seua dimissió perquè nosaltres no som ningú per culpabilitzar ningú”, va assegurar Jaume Gilabert, portaveu del grup d’ERC a la Diputació, “sinó que faci un pas al costat mentre duri tot el procés”. De tota manera, Gilabert va deixar clar que “si ell i els alts càrrecs que estan sent investigats no fan un pas al costat, ens plantejarem mesures més dràstiques com una moció de censura”. Gilabert va justificar la seua postura comentant que “dimarts va ser un dia molt trist i lamentem molt el descrèdit que ara mateix té la corporació per un procediment judicial obert amb una sèrie de persones implicades del govern actual de la Diputació”. És per això que la formació considera que “per sentit de la responsabilitat i per protegir la principal institució de les nostres comarques, demanem als diputats del PDeCAT que apartin el seu president mentre duri tot aquest procés judicial”. Va al·legar que “la Diputació no pot continuar així com així i ha de preservar la seua imatge institucional després dels fets d’aquesta setmana”, per la qual cosa van convidar Reñé a fer aquest “pas al costat”. Per la seua part, el president d’ERC a Lleida, Carles Comes, va demanar a la delegació nacional del PDeCAT “que ajudi la seua delegació a Lleida perquè els investigats facin aquest pas al costat”, encara que va assegurar que “si finalment Reñé no és processat, no posarem cap objecció perquè torni a les seues tasques com a president de la Diputació”. El que no pot ser, segons va dir Comes, és que mentre duri la investigació i el procés judicial “l’òrgan provincial estigui cada dia en dubte”.

Val a recordar que, en el seu moment, Esquerra, juntament amb el PSC, Unitat d’Aran i Convergència i Unió, van votar a favor que Reñé fos nomenat president de la Diputació l’any 2015, mentre que Ciutadans es va abstenir.

ERC va demanar al PDeCAT nacional que “ajudés” el de Lleida a “apartar els investigats”

La situació va canviar dimarts passat, quan es va conèixer la presumpta relació de 26 persones, entre les quals Reñé, amb una suposada trama de pagaments de comissions per l’adjudicació d’obres públiques.

Perquè prosperi, tota l’oposició hauria de donar-hi suport

El PDeCAT i Unió, al govern de la Diputació, sumen 12 dels 25 escons, per la qual cosa perquè la moció de censura que planteja ERC prosperi es necessitaria el suport de tota l’oposició. No obstant, els portaveus dels partits es van mostrar reticents ahir a donar-hi suport. Enric Colom (PSC) i Paco Boya (UA) van assegurar que “fins que no hi hagi imputacions no hi donarem” suport. Dolors López (PP) va apuntar que “no ens hem plantejat” la censura, encara que va explicar que Reñé hauria “de deixar la presidència per responsabilitat”. Ángeles Ribes (Cs) va apuntar que “valorarem el nostre posicionament i prendrem una decisió”. Finalment, l’assessor de la CUP, Josep Anton Vilalta, va avançar que “la moció de censura és políticament inviable” perquè “exigeix que els grups, alguns molt antagònics, es posin d’acord”, encara que “si surt amb càrrecs quan declari davant del jutge, en demanarem la dimissió”.

tracking