SEGRE

SUCCESSOS DESAPARICIÓ

Troben morta al canal de Seròs la veïna de les Borges Blanques desapareguda

Els Mossos d’Esquadra i els Bombers de la Generalitat van trobar ahir a la tarda al canal de Seròs el cotxe i el cos sense vida de Núria Borràs, la dona de 39 anys i veïna de les Borges Blanques que va desaparèixer dissabte a la matinada després de sortir de festa amb unes amigues. Tot apunta que va tenir un accident.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra i els Bombers de la Generalitat van trobar ahir a la tarda, després d’una intensa recerca de més de vint-i-quatre hores, el cos sense vida de la dona de 39 anys i veïna de les Borges que va desaparèixer dissabte a la matinada després de quedar amb unes amigues. La desapareguda, Núria Borràs, va ser trobada a l’interior del seu Volvo blanc al canal de Seròs, al tram entre Lleida i Albatàrrec. Durant tota la jornada es va desplegar un ampli dispositiu format per dos helicòpters, la Unitat de Seguretat Ciutadana dels Mossos, l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i un equip d’investigació. També s’hi van sumar cinc dotacions dels Bombers, amb unitats subaquàtiques i canines. Així mateix, van comptar amb el suport de la Guàrdia Urbana de Lleida, dels Agents Rurals i al voltant de 400 voluntaris, que es van mobilitzar a primera hora del matí al parc de bombers de les Borges i van formar diverses batudes de recerca pels voltants de la capital de les Garrigues, Castelldans i Juneda. Va ser el marit de Borràs el que va alertar dissabte que la dona, nascuda a Castelldans i professora de l’Institut Manuel de Montsuar de Lleida, havia sortit a sopar divendres amb unes amigues i no havia tornat a casa. Segons la investigació, la van veure per última vegada al voltant de les quatre de la matinada quan va sortir de la discoteca lleidatana Manolita i va pujar al seu Volvo blanc en direcció al Camí Vell d’Albatàrrec.

Els serveis d’emergència van començar l’operatiu dissabte a les 15.30 hores i es van centrar en la recerca del cotxe de Borràs als voltants del barri de Cappont, l’Horta de Lleida, Albatàrrec i les Borges, posant el focus en el trajecte que podria haver recorregut des de la discoteca. Precisament, va ser a cinc-cents metres d’aquesta discoteca lleidatana on es van detectar els últims senyals del telèfon mòbil de la desapareguda. Segons fonts solvents, les primeres investigacions apuntarien a una mort accidental al perdre el control del vehicle, sortir de la via i caure al canal, encara que les causes definitives de la mort s’hauran de confirmar en els pròxims dies a l’informe forense. Al voltant de les 16.00 hores la subdelegació del Govern central a Lleida va començar a tramitar amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) la reducció del curs del Canal de Seròs per esbrinar si hi havia indicis del cotxe de la desapareguda. Poc després, quan tot just havia baixat un metre i mig el nivell del canal, els serveis d’emergència van trobar un cotxe, que més tard van comprovar que era el que conduïa Borràs. Els bussejadors van trobar un cos sense vida a l’interior del vehicle que coincidia amb la descripció que havien donat els familiars i van extreure el cadàver a les 18.15 hores. L’operatiu continuarà aquest matí, quan està previst que es redueixi encara més el nivell de l’aigua del canal perquè es pugui retirar el vehicle sense perill.

Núria Borràs, professora de català i mare de dos petits

Núria Borràs vivia a les Borges Blanques amb el marit i els dos fills, encara que era originària de Castelldans. Als seus 39 anys, era professora de Llengua Catalana i Literatura a l’Institut Manuel de Montsuar de Lleida, on els seus companys la van recordar ahir com “una molt bona professional i millor persona”. Els ajuntaments de les dos dos localitats de les Garrigues transmetien ahir el seu suport a la família.

Prop de 400 voluntaris van participar ahir en el dispositiu de recerca, que va començar a primera hora del matí a les Borges.

Prop de 400 voluntaris van participar ahir en el dispositiu de recerca, que va començar a primera hora del matí a les Borges.AMADO FORROLLA

Prop de 400 voluntaris van participar ahir en el dispositiu de recerca, que va començar a primera hora del matí a les Borges.

Prop de 400 voluntaris van participar ahir en el dispositiu de recerca, que va començar a primera hora del matí a les Borges.AMADO FORROLLA

tracking