SEGRE

EMERGÈNCIES INCENDIS

Un foc fa malbé 13 hectàrees al Sobirà

L’incendi de vegetació es va originar en una zona de difícil accés entre Esterri i la Guingueta d’Àneu i va mobilitzar fins a 37 dotacions dels Bombers || Els Rurals n’investiguen les causes

Una gran columna de fum podia observar-se des de diversos quilòmetres de distància.

Una gran columna de fum podia observar-se des de diversos quilòmetres de distància.BOMBERS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 37 dotacions dels Bombers de la Generalitat, onze de les quals aèries, es van mobilitzar ahir per sufocar un incendi de vegetació forestal entre Esterri i la Guingueta d’Àneu que, segons els Agents Rurals, va afectar tretze hectàrees de perímetre al Serrat d’Escobedo. L’avís d’emergència es va registrar pocs minuts després de dos quarts d’una del migdia, quan diverses persones van alertar d’una gran columna de fum que podia observar-se des de diversos quilòmetres de distància. Per causes que es desconeixen i s’investiguen, les flames es van originar a la zona d’Unarre, de difícil accés per als camions. Durant tota la jornada, en les tasques d’extinció només van poder participar efectius a peu i dotacions aèries, que també es van encarregar de transportar el personal al lloc. Al tancament d’aquesta edició, els bombers encara no havien aconseguit estabilitzar per complet l’incendi, però les tasques evolucionaven favorablement. En el que va d’any, els Bombers de la Generalitat han sufocat prop d’un centenar d’incendis que han calcinat a les comarques lleidatanes un total de 1.162,34 hectàrees de vegetació forestal, segons les últimes dades del departament d’Agricultura de la Generalitat fins a l’1 de setembre. En l’última dècada no havien cremat tantes hectàrees, a excepció de l’any 2009, quan se’n van cremar 1.984. Per comarques, el Segrià és la més afectada a l’aglutinar un 65% del terreny calcinat a la província aquest any. Malgrat que només s’han originat 22 focs de vegetació, aquests han arrasat més de 760 hectàrees. El consell d’Interior, Miquel Buch, ja va alertar a començaments d’estiu que aquesta seria una campanya de prevenció de focs molt complicada a causa de la sequera, per la qual cosa feia una crida a la “responsabilitat i a la prudència” de la ciutadania. L’últim gran incendi, el de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues, va afectar un total de 5.046 hectàrees de perímetre i va causar danys a 187 propietaris lleidatans. Els Bombers van tardar més de tres dies a controlar les flames i els veïns de Bovera i Maials van haver de confinar-se a les seues cases pel fum.

Crema la campana de fums d’una casa a Vila-sana

Els Bombers de la Generalitat van extingir ahir al matí un incendi que va afectar un habitatge situat al número 5 del carrer Sant Miquel de Vila-sana. L’incident va tenir lloc a les 12.36 hores, quan es va originar un foc a la campana de fums de la cuina. Fins al lloc dels fets es va traslladar una dotació. L’incendi va resultar sense ferits.

Una gran columna de fum podia observar-se des de diversos quilòmetres de distància.

Una gran columna de fum podia observar-se des de diversos quilòmetres de distància.BOMBERS DE LA GENERALITAT

tracking