SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detinguts després de denunciar un crim en un narcoassalt a les Borges

Són els responsables de la plantació i els Mossos buscaven ahir a la nit el cadàver

Imatge de la plantació desmantellada el passat 22 de setembre a l’Albagés.

Imatge de la plantació desmantellada el passat 22 de setembre a l’Albagés.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a la tarda dos homes després que acudissin a la comissaria de Lleida per denunciar que eren els responsables d’una plantació de marihuana i que havien trobat el vigilant del cultiu mort amb una bossa al cap a les Borges Blanques en el que seria un narcoassalt. Davant d’aquesta confessió, agents de la Unitat Territorial d’Investigació (UTI) de Ponent van anar fins a la plantació però ahir a la nit no havien trobat cap cadàver, segons ha pogut saber aquest diari. Els fets es van produir a mitja tarda quan dos persones, de nacionalitat espanyola, van acudir a la comissaria per denunciar un crim per un narcoassalt.

Els homes, que es van mostrar atemorits pel que havien vist, van explicar que tenien una plantació de marihuana a la capital de les Garrigues i que havien trobat el vigilant assassinat i els havien robat les plantes, però que ells no eren els autors del crim. La víctima seria un jove d’uns vint anys que tenia una bossa al cap. La policia va activar ràpidament els agents d’investigació mentre els dos individus van ser detinguts acusats d’un delicte contra la salut pública.

Paral·lelament, agents de l’UTI es van desplaçar a les Borges per buscar el cadàver. Van trobar la plantació però ahir a la nit no havien trobat el cos. Paral·lelament s’hauria rebut una denúncia de la desaparició d’un jove.

Els agents van seguir tota la nit fent indagacions en aquest sentit.

Desmantellats grans cultius a les Garrigues

Aquest cas arriba tot just dos dies després que el cap dels Mossos d’Esquadra a Ponent, Jordi Dalmau, demanés, durant la celebració del Dia de les Esquadres a la Seu Vella de Lleida, que es treballi conjuntament per frenar l’augment de grups criminals que es dediquen al tràfic de marihuana, perquè només des dels cossos policials “és molt complicat fer front a aquest problema. Si no volem que aquestes xarxes criminals organitzades s’estableixin a Catalunya, hem de lluitar contra això”. Els Mossos d’Esquadra mantenen diverses investigacions obertes després que el mes de setembre passat desmantellessin diverses grans plantacions, algunes de les quals a la comarca de les Garrigues.

Tres d’aquestes, per exemple, creuen que serien d’una mateixa xarxa. Es tracta de plantacions a Bovera, Castelldans i l’Albagés, en les quals es van decomissar unes 7.400 plantes. Només en una d’aquestes, la de Castelldans, van poder detenir una persona.

Totes compten amb característiques similars: estaven ocultes entre camps d’oliveres, tenien una complexa instal·lació per proveir-se d’aigua i diversos membres hi vivien en cabanes o tendes. Només al pla de Lleida, els Mossos d’Esquadra han confiscat aquest any més de 21.000 plantes, 15.000 en exteriors i 6.000 en interiors.

tracking