SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Els Mossos diuen que una xòfer que va causar tres morts prenia cafè al volant

Li imputen tres homicidis imprudents per la tragèdia del 22 de setembre a Alfés

L’Àrea Regional de Trànsit dels Mossos a Ponent es va fer càrrec de la investigació de l’accident ocorregut el 22 de setembre.

L’Àrea Regional de Trànsit dels Mossos a Ponent es va fer càrrec de la investigació de l’accident ocorregut el 22 de setembre.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una distracció al volant va causar, segons els Mossos, l'accident del 22 de setembre passat a Alfés en el qual van morir tres motoristes atropellats per un turisme que va envair el sentit contrari. L'informe dels Mossos conclou que la dona portava un vas de cafè a la mà mentre conduïa. Li imputen tres homicidis imprudents.

Els Mossos d’Esquadra consideren que “hi ha indicis suficients de conducta delictiva” de la conductora del turisme que el 22 de setembre passat va causar un accident en el qual van morir tres motoristes a la carretera C-12 a Alfés.

Així, consideren que hauria comès tres delictes d’homicidi per imprudència greu a causa que es va distreure prenent un cafè mentre conduïa, segons consta a l’informe i l’atestat que han remès al jutjat d’Instrucció número 2 de Lleida, al qual ha tingut accés aquest diari. Concretament, la Unitat d’Investigació de l’Àrea Regional de Trànsit de Ponent ha esbrinat que la conductora de 57 anys va adquirir uns deu minuts abans de l’accident un cafè per emportar a l’àrea de servei que hi ha a Alfés i que, des que el va recollir fins que va arrancar de nou amb el cotxe, no va fer cap tipus d’ingesta de la beguda, segons l’enregistrament de les càmeres de seguretat de la gasolinera, que han aportat al seu informe. A més, en la inspecció ocular del turisme, un Seat Toledo, van trobar un vas de cafè aixafat per la part superior, la qual cosa “possiblement es produiria pels dits de la mà de la conductora durant la sortida de via”.

A més, la tapa tenia restes de carmí. Per tot plegat, consideren que la investigada, “mentre circulava, suposadament ho va fer sense mantenir la mateixa llibertat de moviments, el camp necessari de visió i l’atenció permanent a la conducció, la qual cosa es considera una imprudència greu comparable amb la manipulació d’un telèfon i fins i tot, davant de la gravetat pels indicis localitzats a la tapa del cafè (pintallavis), podria estar circulant bevent cafè”. També li van analitzar el mòbil, que van comprovar que no va ser manipulat.

Els Mossos també han determinat que el turisme, que circulava en direcció Flix, va sortir de la via pel marge dret, va xocar contra la vorada, la conductora va perdre el control, va tornar bruscament a la via, va envair la totalitat del carril contrari i es va produir la col·lisió amb dos de les tres motocicletes que circulaven correctament. La primera moto, en la qual anava un home, va poder esquivar el cotxe, però no les altres dos. La segona moto, que conduïa una dona, i la tercera, en la qual anava una parella, van ser envestides.

Van morir Cristian Rodríguez Carretero, un veí de Lleida de 43 anys; Sara Martínez Sáenz, originària de Logronyo i de 44 anys; i Ana Munteanu, de 34 anys i de Lleida.

L'advocat Xavier Prats.

L'advocat Xavier Prats.JORDI ECHEVARRIA

tracking