SEGRE

Lleida TV presenta 'Èm çò qu'èm', la primera sèrie en aranès de la història

S’emetrà a partir del dia 24, amb l’objectiu de promoure amb humor la llengua i resoldre dubtes

Foto de família de la presentació, amb responsables de Lleida TV, el Conselh, la Xarxa, la UdL i actors

Foto de família de la presentació, amb responsables de Lleida TV, el Conselh, la Xarxa, la UdL i actorsConselh Generau d'Aran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ahir es va presentar a Vielha la sèrie Èm çò qu’èm, que estrenarà Lleida TV el dia 24 de setembre i també s’emetrà a la Xarxa a partir de l’endemà. La sèrie consta de 15 capítols de 4 minuts cada un, i l’emissió serà setmanal. També estarà disponible al web https://lleidatv.alacarta.cat/emcoquem i a les xarxes socials del Conselh Generau d’Aran. Èm çò qu’èm és la primera producció de ficció en aranès creada per Lleida TV amb el suport del Conselh Generau d’Aran.

Per dur a terme el projecte s’ha comptat amb la jove productora lleidatana Kionalia Project, creada per exalumnes de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Lleida, que han desenvolupat la sèrie. L’objectiu d’aquesta ficció és divulgar la llengua aranesa i resoldre els dubtes més habituals, amb un toc d’humor. El personatge central és Sia, la personificació d’un assistent d’informació, a la manera de Siri o Alexa, experta en cultura i llengua araneses. Atén els qui acudeixen amb dubtes, que resoldrà a partir d’una simulació i una explicació sobre la paraula o terme.

L’elenc està format per vuit intèrprets aranesos de diverses edats. Entre ells, Pablo Remiseiro, que treballa a Madrid i ha protagonitzat molts anuncis, i Núria Juncà i Bàrbara Serrano, que són a Barcelona vinculades al món del teatre.

A la presentació, a l’església de Santa Maria de Mijaran, van assistir autoritats polítiques d’Aran, així com responsables del Grup SEGRE, de Lleida TV i de Kionalia Project; el vicerector de la UdL de Cultura, Joan Busqueta; la cap de Contenidos de la Xarxa, Joana Vallés, i l’equip d’actors

Un moment del rodatge d'aquesta sèrie sobre l'ús de l'aranès

Un moment del rodatge d'aquesta sèrie sobre l'ús de l'aranèsConselh Generau d'Aran

Intervenció del síndic d'Aran, Paco Boya, en l'acte d'ahir

Intervenció del síndic d'Aran, Paco Boya, en l'acte d'ahirConselh Generau d'Aran

tracking