SEGRE

CINE FESTIVAL

El cineasta Alberto Vázquez, als Goya i a Animac

Premi al millor film d’animació, ‘Psiconautas’, i millor curt, ‘Decorado’ || Va revelar detalls de la pel·lícula el 2015 a Lleida

Alberto Vázquez, al centre, explicant el seu film a Animac 2015.

Alberto Vázquez, al centre, explicant el seu film a Animac 2015.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara que Juan Antonio Bayona, Raúl Arévalo, Emma Suárez o Dani Rovira van ser alguns dels noms que més van sonar en els premis Goya entregats dissabte passat a la nit a Madrid, el cineasta gallec Alberto Vázquez es va colar entre els grans protagonistes de la vetllada a l’emportar-se les dos estatuetes a les quals estava nominat: la de millor pel·lícula d’animació, per Psiconautas, i la de millor curtmetratge d’animació, per Decorado.

Vázquez és un gran col·laborador de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya

Animac

, la pròxima edició de la qual se celebrarà del 2 al 5 de març. De fet, el certamen lleidatà va anunciar ahir que el guanyador dels dos Goya d’animació d’aquest any participarà en la presentació d’Animac l’últim cap de setmana d’aquest mes de febrer a Barcelona i Madrid (vegeu el desglossament).

Val a recordar que el públic del festival lleidatà va poder conèixer en primícia els detalls de la pel·lícula Psiconautas un any abans de l’estrena. Els dos directors, Alberto Vázquez i Pedro Rivero, van participar en l’Animac 2015 (a la foto) amb una sessió en la qual van revelar el procés de creació de la pel·lícula, que va arribar a les pantalles l’any passat. Precisament, Animac la va projectar a Lleida, el 28 d’octubre a CaixaForum, durant la celebració del Dia Internacional del Cinema d’Animació. A més a més, per arredonir el doble Goya, el festival lleidatà té previst projectar el curtmetratge premiat, Decorado, dins de la programació de la pròxima edició del certamen.

La doble presentació es durà a terme el 24 de febrer al CCCB i el 25 i 26 a La Casa Encendida de la capital madrilenya. Totes dos jornades comptaran amb la presència destacada dels directors Alberto Vázquez i Pedro Rivero, guardonats amb el Goya per Psiconautas; el britànic Ian Mackinnon, creador dels titelles per a cine d’animació que apareixien a la pel·lícula La núvia cadàver, de Tim Burton; el mestre en animació stop motion Barry J. Purves; i el dissenyador de personatges Carlos Grangel, a més de la directora d’Animac, Carolina López.

El festival de Lleida es presentarà per primera vegada a MadridEn els últims anys és habitual que unes setmanes abans de la celebració d’Animac, el festival es presenti a Barcelona amb un acte al Centre de Cultura Contemporània de la capital catalana. Aquest any, per primera vegada, el certamen també es donarà a conèixer a Madrid.

tracking