SEGRE

POLÍTICA CULTURAL ACORD

Catalunya, les Balears i València s’uneixen per impulsar la llengua i cultura catalanes

Els consellers de Cultura de Catalunya, les Balears i València.

Els consellers de Cultura de Catalunya, les Balears i València.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya, les Balears i València van firmar ahir la Declaració de Palma, per la qual les tres comunitats es comprometen a enfortir llaços històrics i culturals en benefici comú dels tres territoris en els àmbits de la llengua i la cultura catalanes. A l’acte, que va tenir lloc al Museu de Mallorca, van ser presents els consellers de Cultura Ruth Mateu (Balears), Santi Vila (Catalunya) i Vicent Marzà (València). Mateu va destacar que s’han “d’aprofitar els vents favorables” d’aquesta etapa política per “crear sinergies” que permetin “reforçar els projectes comuns”.

Vila va posar en relleu la necessitat d’“intensificar els vincles entre els tres territoris” perquè és impossible entendre la cultura catalana “sense les aportacions dels creadors balears o valencians”. Per la seua banda, Marzà va explicar que “és la primera pedra per construir ponts i no murs a un veritable i eficaç corredor mediterrani cultural”.

La Declaració de Palma preveu reforçar el mercat interior cultural entre els tres territoris impulsant circuits d’arts escèniques, visuals, música, literatura, audiovisual i cultura popular i tradicional, així com consolidar l’Institut Llull com a organisme de promoció exterior i internacionalització.

tracking