SEGRE

POESIA NOVETAT

‘Contra la mort’, de Pere Rovira, reviu en un CD-DVD

Poemes de l’autor lleidatà, amb música de la seua filla, la compositora Emília Rovira || Imatges de l’artista escocesa Kayla Stuhr

L’escriptor Pere Rovira, ahir a Lleida amb la seua filla Emília.

L’escriptor Pere Rovira, ahir a Lleida amb la seua filla Emília.

Creat:

Actualitzat:

L’últim poemari del poeta Pere Rovira, Contra la mort (Proa, 2011), reviu sis anys després en un CD-DVD que acaba de publicar el segell lleidatà Quadrant Records. Val a recordar que el 2014, la filla de l’escriptor, la compositora i intèrpret Emília Rovira Alegre, va compondre música per a alguns dels poemes d’aquest llibre i va acabar produint un film en col·laboració amb l’artista escocesoamericana Kayla Stuhr, que es va encarregar d’il·lustrar les composicions amb diverses tècniques visuals.

Aquest estiu passat, pare i filla van tornar a gravar a l’Auditori de Lleida i l’estudi Crazy House de Xavi Roma la banda sonora de la pel·lícula i unes quantes peces musicals més de nova creació. Aquest CD-DVD inclou així el film original Contra la mort / Against Death i el nou àlbum de música. A cada peça, Pere Rovira recita els poemes acompanyat pel piano i les veus d’ambient de la seua filla Emília.

El CD-DVD ja pot adquirir-se al web de Quadrant Produccions i a Spotify, iTunes o Amazon

Així mateix, inclou dos cançons en les quals la intèrpret canta els poemes en solitari i, al final del disc, sis bonus track de piano.

Pere i Emília ja havien col·laborat en projectes anteriors, sobretot recitals en directe, però aquest és el primer que es publica en format de disc. “Sempre és complicat combinar la poesia amb una pel·lícula, però aquest projecte fusiona tres arts alhora: la música, la poesia i la pintura”, va explicar a SEGRE Emília Rovira, actualment establerta a Oslo i de visita aquests dies a la seua ciutat natal. Les primeres imatges van formar part del seu treball en un màster musical que va cursar el 2014 a la Universitat d’Edimburg.

Pere Rovira va comentar que “no vius igual un recital de poesia en solitari o amb altres poetes que un espectacle al costat de la meua filla, amb qui tinc molta complicitat”. Rovira va recordar que “Contra la mort és un poemari a favor de la vida, una obra profundament vitalista”, que ara cobra una nova vida en aquest projecte, “uns poemes amb una mètrica i un ritme molt estrictes, cosa que ha facilitat la incorporació de la música”.

tracking