SEGRE

MÚSICA PRESENTACIÓ

El Festival de Pasqua del ‘canvi’

Cervera organitzarà la setena edició del certamen, entre els dies 6 i 16 d’abril, amb l’estrena del nou director || Onze produccions i dinou concerts en vuit espais de la capital de la Segarra

Presentació ahir a l’ajuntament de Cervera de la setena edició del Festival de Pasqua, que se celebrarà del 6 al 16 d’abril.

Presentació ahir a l’ajuntament de Cervera de la setena edició del Festival de Pasqua, que se celebrarà del 6 al 16 d’abril.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cervera celebrarà del 6 al 16 d’abril la setena edició del Festival de Pasqua. “El festival del canvi”, com va manifestar ahir l’alcalde, Ramon Royes. Així, serà la primera edició en la qual deixa de dirigir-lo el seu creador i impulsor, Xavier Puig. L’equip d’organització, dirigit per Josep Maria Sauret, és totalment nou i el plantejament del festival presenta diversos canvis, tots dirigits a connectar, projectar i crear complicitats de Cervera amb la resta de Catalunya. D’una banda, el certamen continua impulsant músics locals com el pianista Jordi Castellà o la violoncel·lista Laia Puig. Per un altre, introdueix actuacions conjuntes amb músics i grups corals de la resta del territori.

Aquest és el cas de les corals del Conservatori de Cervera i la infantil Amics de la Unió de Granollers, que inauguraran els concerts nocturns al paranimf de la Universitat el 8 d’abril. Una altra novetat serà que el certamen deixa de tenir una dedicatòria a un músic de Catalunya i, segons el director, “buscarà trobar en la diversitat musical una oferta més completa”. Així, per primera vegada s’introduirà una actuació de

Josep M. Sauret substitueix a la direcció del Festival de Pasqua el músic de Cervera Xavier Puig

jazz

, a l’Auditori el dia 15 a càrrec del pianista Ignasi Terraza.

Entre les actuacions destacades, l’homenatge a Beethoven la nit del dia 13 al paranimf de la Universitat amb un concert de l’Orquestra Julià Carbonell, amb Laia Puig al violoncel. Interpretaran la Simfonia en 4 parts en Mi Major de Bernat Calvó Puig. Es tracta d’una simfonia creada el 1877 per reivindicar la figura de Beethoven i que es va trobar en un arxiu dels frares caputxins de Barcelona. El festival oferirà un total d’onze produccions musicals i dinou concerts.

D’aquests, una dotzena seran les actuacions de proximitat, cada una de les quals es repetirà en tres ocasions: el dia 14, Aria Antiqua a Sant Joan Degollat i Blooming Duo a la residència de la Sagrada Família; i el dia 15, el pianista Jordi Castellà a l’Auditori i el Quartet Catalònia, a la Casa Duran i Sanpere.

Una altra de les novetats serà el concert d’orgue de la tarda del diumenge 16, últim dia del festival, a l’església de Sant Agustí, on Miquel González actuarà acompanyat de la soprano Marta Mathéu. Segons va explicar el director del certamen, l’objectiu és posar en relleu l’orgue Francesco Tepatti que té aquesta església, únic a la comarca de la Segarra i que es va instal·lar el 1895.

Es tracta d’un orgue romàntic que té els teclats invertits. Quant a les produccions infantils, es redueixen a una, que tindrà lloc el dijous 6 d’abril al Gran Teatre de la Passió amb una coproducció amb l’Auditori de Barcelona, Vaivé, de Brodas Bros.

El festival compta amb un pressupost de 78.000 euros i està finançat en el 50 per cent per la Generalitat. També hi participen la Diputació de Lleida i l’ajuntament de Cervera. Ofereix un total de vuit espais de representació, 220 intèrprets, 980 minuts de música en viu i 3.550 entrades disponibles.

Presentació ahir a l’ajuntament de Cervera de la setena edició del Festival de Pasqua, que se celebrarà del 6 al 16 d’abril.

Presentació ahir a l’ajuntament de Cervera de la setena edició del Festival de Pasqua, que se celebrarà del 6 al 16 d’abril.

tracking